Leserspørsmål:

- Han har ikke lenger lyst på sex

Nå lurer kona på om testosterontilskudd kan være løsningen, men han vegrer seg.

Kona synes det er leit å tenke på at sexlivet kanskje er over. Mannen mener det følger med alderen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
Kona synes det er leit å tenke på at sexlivet kanskje er over. Mannen mener det følger med alderen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Spørsmål: Min mann på 71 sliter med manglende sexlyst, og han sier at det er helt normalt med tanke på alderen, og fordi han har mistet testosteron. Han sier at han ikke vil ta tilskudd av testosteron fordi han har lest at det kan øke faren for prostatakreft. Men er dette dokumentert?

Jeg kjenner til en annen mann på hans alder som har fått resept på testosteron-gel som han smører på huden – og det har gjort at han både har fått mer energi generelt og mer sexlyst. Det er jo trist om sexlivet skal være helt slutt fordi man har passert 70?

Min mann er frisk ellers, har ingen sykdommer, har normalt blodtrykk og er fysisk aktiv.

Hilsen Vera (66)

Svar: Det kan høres ut som om din mann har uvilje mot å prøve testosteron av en eller annen grunn, og denne bør avklares først. Dersom det er vanskelig for ham å snakke med deg om dette, kan du oppmuntre ham til å snakke med fastlegen. Dersom legen er en mann, og han føler seg trygg til å ta opp dette temaet, vil det være lettere for ham å snakke om det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer