Livsstilsendring

- Han mistet livet rett foran meg

Jessica prøvde desperat å gjenopplive pappaen sin. Etter tragedien, skjønte hun at hun var nødt til å ta grep.

LIVSSTILSENDRING: Jessica Ferro har gjort drastiske grep for å endre livsstilen sin. Foto: Privat
LIVSSTILSENDRING: Jessica Ferro har gjort drastiske grep for å endre livsstilen sin. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Kroppen min var så tung at jeg ødela møbler. Jeg var for stor for flysetet, og ble fortalt at menn ikke datet tykke damer som meg, sier Jessica Ferro (34) til Jam Press.

34-åringen, som bor i Melbourne, Australia, var sykelig overvektig. Hun hadde flere livsstilssykdommer: Høyt blodtrykk, pusteproblemer, og kroniske smerter i rygg og ledd.

Før kunne Ferro spise opptil 6500 kalorier per dag. Det var ikke noe problem å spise en middag på McDonald’s og to store pizzaer – for så å være sulten igjen om en time.

Ble en øyeåpner

Mye har skjedd siden den gang, da Ferro har gått gjennom en ekstrem livsstilsendring. Det var flere faktorer som førte til at hun ønsket å gjøre endringer: Blant annet at hun aldri fant klær som passet, ble latterliggjort da hun ikke fikk plass i flysetet, og at hun ble fortalt at hun ikke var bra nok på grunn av størrelsen sin. Men det som virkelig fikk opp øynene hennes, var da pappaen hennes døde.

- Han mistet livet på grunn av et massivt hjerteinfarkt, rett foran meg. Jeg forsøkte desperat å gjenopplive ham, men å flytte et bevisstløst menneske på 130 kilo, for så å utføre hjerte-lunge-redning, er noe av det hardeste jeg har gjort. Jeg var i så dårlig form, at jeg begynte å svette og hyperventilere mens jeg forsøkte å redde ham.

Ferro hadde ambulansepersonell på telefonen som prøvde å veilede henne, og roe henne ned. Men livet sto ikke til å redde.

- Den dagen endret meg for godt, forteller hun.

Måtte ta grep

Pappaen til Ferro var ikke en person som drakk alkohol eller røyka, men han elsket mat, og hadde vært overvektig hele livet. Han hadde forsøkt å gå ned i vekt, uten å lykkes.

- Jeg klarer ikke å unngå å tenke på at dersom pappa hadde hatt bedre kontroll på vekten og blodtrykket sitt, så kunne han vært her i dag.

Ferro var sønderknust etter pappaens bortgang, men det ble også en livsviktig endring i hennes eget liv. Hun visste at hun måtte ta grep, for ikke å lide samme skjebne.

- Jeg sverget på at jeg skulle gjøre hva som helst for å bli den sunneste og beste versjonen av meg selv fra den dagen.

Slet med psyken

Ferro forteller at hun hatet kroppen sin, og hun slet i tillegg med angst og depresjon.

- Jeg orket ikke å se mitt eget speilbilde. Jeg følte meg så hjelpeløs.

13. juli 2018, ett år etter farens bortgang, gikk hun igjennom en fedmeoperasjon.

- Operasjonen var ikke en enkel utvei – alle som har vært sykelig overvektige vet at vektøkningen ikke tok noen få uker, og mange har forsøkt å gå ned i vekt i årevis.

Trening og kostholdsplan

Etter operasjonen satte Ferro i gang med en trenings- og matplan. Hun fikk senere operert vekk overflødig hud.

- Når jeg tenker tilbake, ser jeg at matvanene mine var ekstremt usunne. Jeg pleide å gjemme mat på rommet mitt eller i en skuff på jobb, eller å hente noe mat på vei hjem før middag.

Nå spiser hun mindre måltider, i tillegg til å fokusere på naturlige matvarer. Hun forsøker å unngå prosessert mat.

TRENING: Jenny Jenssen viser oss sine 7 favoritt treningsøvelser. Video: Ida Bergersen Vis mer

Hyllet pappaen

I fjor skrev Ferro et rørende innlegg dedikert til pappaen sin, som ville blitt 62 år den dagen.

- Du er grunnen til at jeg elsker å få folk til å le. Du er grunnen til at jeg vet at jeg er mer verdt enn hva jeg er blitt fortalt. Du er grunnen til at jeg følte betingelsesløs kjærlighet da jeg vokste opp. Du er grunnen til at jeg er så trygg på meg selv. Du er grunnen til at jeg endret helsen min så drastisk, er noe av det hun skriver i innlegget.

Videre skriver hun at dagen han døde, mistet hun ikke bare pappaen sin, men også bestevennen sin.

- Du var bare 57 år, og hadde så mye du så frem til i livet. Du snakket alltid om hvor mye du gledet deg til å følge meg til alteret en dag, og far-og-datter-dansen vi ville gjøre dagen du skulle bli bestefar. Jeg er lei meg for at jeg ikke ga deg de milepælene mens du ennå var her, men du kommer fortsatt til å være med meg når jeg en dag opplever det.

Deltok i konkurranse

Nå er trening en naturlig del av hverdagen til Ferro, og i fjor var hun med i «World Beauty Fitness and Fashion».

- Da jeg startet denne reisen, hadde jeg aldri i verden forestilt meg at jeg ville konkurrere i en kroppsbyggingskonkurranse.

I et innlegg på Instagram skrev hun at deltakelsen er noe hun aldri vil glemme.

- Jeg vant ikke konkurransen, men jeg vet at jeg ga alt. Jeg var i mitt livs beste form, antrekkene mine var flotte, og da jeg poserte kunne jeg ikke ha smilt mer. Du vinner noe, og du taper noe, men jeg føler meg som en vinner. Og dette er ikke slutten! Neste år skal jeg komme tilbake, bedre og sterkere enn noen gang!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer