Tannlege

Han trakk 14 tenner. Så kom avslaget fra Helfo

Periodontitt hadde spist opp tannfestet både oppe og nede i kjeven til «Per», som dro til utlandet for å få det fikset. Men det skulle vise seg å koste ham dyrt: På tross av det han trodde, ville ikke Helfo betale.

TANNBEHANDLING PÅ STATENS REGNING? «Per» fikk tannbehandling for marginal periodontitt i utlandet. Som kan være omfattet av refusjon fra Helfo. Problemet var bare at tannlegen hadde trukket 14 tenner uten planer om implantater. Dermed fikk Per avslag på søknaden om å få dekket tanntrekkingen. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock
TANNBEHANDLING PÅ STATENS REGNING? «Per» fikk tannbehandling for marginal periodontitt i utlandet. Som kan være omfattet av refusjon fra Helfo. Problemet var bare at tannlegen hadde trukket 14 tenner uten planer om implantater. Dermed fikk Per avslag på søknaden om å få dekket tanntrekkingen. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Periodontitt er en av diagnosene som du kan få tannbehandling for, på statens regning. Du kan bli behandlet av tannlege i Norge - og du kan også velge å ta med deg denne rettigheten til utlandet.

For tannbehandling i utlandet er det endel regler å forholde seg til - som du kan lese alt om her. Der forteller vi deg alt om hvor du kan dra, hva du får dekket - og hvilke land andre helst reiser til for å få tannbehandling på statens regning.

Et av vilkårene for at Helfo skal dekke (deler av) tannbehandlingen i utlandet, er at det er i et EU/EØS-land.

«Per», som er 57 år i dag, var 52 år da han reiste til utlandet for å motta tannbehandling.

Han led av periodontitt, som er en av diagnosene som kan gi rett på tannbehandling med refusjon fra Helfo. Og Per dro til et land innen EU/EØS, som reglene sier.

Så langt var alt innenfor reglene for at han ville kunne ha rett på refusjon, altså.

Men så var det behandlingen som den utenlandske tannlegen valgte å gi, som ikke oppfylte kravene for behandling av nettopp Pers diagnose.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.