Hodepine og migrene

Håper blodtrykksmedisin skal hjelpe mange med hodepineplager

Erfaringer viser at en mye brukt blodtrykksmedisin kan forebygge migreneanfall. Nå testes det ut i stor skala for at behandlingen skal bli tilgjengelig for flere. - Vi håper det vil bli tilgjengelig som førstevalg som forebyggende migrenebehandling i Norge.

HODEPINE: Lise Rystad Øie (til venstre) er overlege ved nevrologisk avdeling ved St Olavs hospital og har hovedansvar for studien om blodtrykksmedisin og migrene. Målet er at behandlingen skal bli tilgjengelig for flere, og på blå resept. Foto: Kim L´Orange Sørensen (NTNU)
HODEPINE: Lise Rystad Øie (til venstre) er overlege ved nevrologisk avdeling ved St Olavs hospital og har hovedansvar for studien om blodtrykksmedisin og migrene. Målet er at behandlingen skal bli tilgjengelig for flere, og på blå resept. Foto: Kim L´Orange Sørensen (NTNU) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Migrene kan trygt kalles en folkesykdom, da over en halv million nordmenn sliter med denne hodepinen. Sykdommen er ikke synlig - og mange lider i stillhet, sier Lise Rystad Øie overlege ved nevrologisk avdeling ved St Olavs hospital.

Sammen med en forskningsgruppe ved det nye nasjonale senteret for hodepineforskning i Trondheim, jobber hun nå med en studie som de håper på sikt skal kunne hjelpe mange flere.

De ser på effekten av å bruke den mye brukte blodtrykksmedisinen kandesartan som forebyggende medisin mot migrene.

- Etter endt studie håper vi at kandesartan vil bli tilgjengelig som førstevalg som forebyggende migrenebehandling i Norge, sier Øie.

Her kan du lese mer om råd og forebyggende behandlinger av migrene: Mange har aldri fått diagnosen og får ikke hjelp.

- Har god forebyggende effekt

- Vår erfaring er at kandesartan har god forebyggende effekt ved migrene. Det finnes flere studier som støtter dette, men de er dessverre små og ikke designet til å se på migrene spesifikt. Det mangler altså god nok dokumentasjon som viser hvor effektivt kandesartan kan forebygge anfall ved hyppig migrene. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Øie til Vi.no, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.