Lår

Har de begynt å spise?

Den nye trenden fra catwalken kan tyde på at beinranglenes tid er forbi.

Disse modellene var å se på moteuka i Berin nylig. Moteukene som kommer vil vise om mer normalvektige modeller er en del av en større trend. Foto: All Over PressAll Over Press
Disse modellene var å se på moteuka i Berin nylig. Moteukene som kommer vil vise om mer normalvektige modeller er en del av en større trend. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Catwalkens nye superstjerner har verken utstikkende kragebein eller lår så smale som underarmer. På forrige ukes visninger hos de store designerne Jean Paul Gaultier og Chanel, kunne vi se modeller som ser ut som de spiser noe annet enn kun rå kålrabi og isbiter.

 • Les også: Dette gikk ikke så bra
 • Les også: Slik er de nye super-modellene
 • Les også: Hun har en BMI på 15,1

  Har størrelse 36

  De modellene som vakte størst oppsikt for vekten sin var Lara Stone og Eliza Cummings.

  Og dette er ikke kvinnene som sulter seg inn i størrelse 0 eller bukse med 24 i livvidde. For Lara Stone er i likhet med normalt slanke jenter også størrelse 36. Det er ikke store størrelsen, men er en størrelse som i det minste føres av vanlige butikker.

  Lara Stone, her iført klær fra Zac Posen, har overrasket moteverdenen med å holde på sin størrelse 36. Foto: All Over PressAll Over PressAll
  Lara Stone, her iført klær fra Zac Posen, har overrasket moteverdenen med å holde på sin størrelse 36. Foto: All Over PressAll Over PressAll Vis mer
  Eliza Cummings er en av de nye, yngre modellene med mer normale former. Foto: All Over Press
  Eliza Cummings er en av de nye, yngre modellene med mer normale former. Foto: All Over Press Vis mer

  Modell tviler på ny trend

  Selv om størrelse 36 ikke er stort i den virkelige verden, er det en stor størrelse i modellverdenen.

  - Det hadde vært bra hvis jeg ikke var den eneste med pupper og rumpe, men det er jeg. Det virker ikke som jeg holder på å starte en trend, sier Lara Stone ifølge Grazia.  Lara Stone kommer opprinnelig fra Nederland, og er 25 år. Hun har vært i modellbransjen i ti år, og har en endeløst lang fashion-CV. Hun har jobbet for alle de store, som Louis Vuitton, Chanel, Miu Miu, Fendi, MaxMara, Prada, Marc Jacobs, Michael Kors, Stella McCartney, Zac Posen, Hermès, Jean Paul Gaultier og Calvin Klein.

  Sammen med Jessica Stam og Gemma Ward har Lara Stone blitt utpekt av Vogue som en av modellene som kommer til å arve tronen etter Kate Moss og Naomi Campbell.

  Enter Eliza

  Mindre kjent er Eliza Cummings (18), en pønkejente fra London som vakte oppsikt på vårens moteuker med sin vakre figur og kule attitude. Stilmessig nevnes hun ofte i samme anledning som Agyness Deyn. Men hun skiller seg fra Agyness ved å både være rundere og mindre berømt.

  Kan vi begynne å håpe på at de utsultede modellene snart vil bli arbeidsledige?

  Rundere forbilder

  Også i Hollywood ser vi at flere kvinner dropper å sulte seg ned til amerikanske størrelse 0, som tilsvarer størrelse 32 i Norge.

 • Les også: Dette skulle du ikke se
 • Les også: Slåsskamp på catwalken
 • Les også: Ny sulte-diett sprer seg
 • Les også: De nye supermodellene

 • Hva skjedde med Kate?

  Til og med syltynne Kate Moss er blitt inspirert. Bilder har vist at supermodellen og trendikonet er blitt litt rundere den siste tiden - noe som satte fart på babyrykter. Kate Moss tilbakeviste imidlertid spekulasjonene ganske enkelt ved å si:

  - Jeg er blitt kvinne nå.

  Stjerner med kurver - se bildene!

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer