Sluttet å ha sex:

Har dere ikke sex lenger? Slik får du opp dampen

- Jo fortere man søker hjelp, jo lettere er det å fikse problemet, sier eksperter.

FÅ FART PÅ SEXLIVET IGJEN: Ifølge eksperten kan det være lurt å søke hjelp dersom dere ikke klarer å få fart på sexlivet selv. FOTO: NTB Scanpix
FÅ FART PÅ SEXLIVET IGJEN: Ifølge eksperten kan det være lurt å søke hjelp dersom dere ikke klarer å få fart på sexlivet selv. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Som på alle andre arenaer i livet, kan man oppleve problemer i sexlivet. Noen par synes det er flaut å søke hjelp, og utsetter derfor problemet. Hvorfor er det slik?

Sexolog Siv Gamnes forklarer at det er vanlig at par som sliter med sexlivet tenker at de kan løse det selv. For én av partene, eller for begge, kan det sitte langt inne å innrømme at de ikke klarer å fikse problemet:

- Det kan jo ofte være et skambelagt tema, eller et tabu, og da er det ofte at man kvier seg for å ta tak i det, sier hun til KK.

Gamnes mener at samfunnet generelt er flinke til å snakke om seksualitet, men på et mer personlig nivå er det fremdeles mange som synes det er vanskelig å være åpen om temaet.

- Ikke minst kan det være vanskelig å innrømme at man har problemer. Vi skal på en måte ikke slite med sexlivet - og noen tenker kanskje at det bør fungere av seg selv. I tillegg er det lett å tenke at «alle andre» takler det bra, og da kan man føle seg enda mer håpløs.

LES OGSÅ: Sex kan bli bedre med årene!

Lurt å prate med en tredjeperson

Jo fortere man søker hjelp med et problem, jo lettere er det å løse - og dette gjelder også for sexlivet vårt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.