
Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen
(Vi.no): Har du noen gang lurt på om du kunne ha nådd lengre i livet, rent akademisk?
Kunne du vært den første astronauten på Mars, eller kunne du vært den som fant ut hva mørk materie i verdensrommet egentlig er?
34,1 % av Norges befolkning over 16 år har utdanning på universitets- og høyskolenivå, ifølge SSB.
Les også: Styrketrening kan gjøre deg mer selvstendig i senere alder
– Høy IQ viser stort potensial
Mange slår seg til ro med en passende utdanning og jobb som passer med bosted, venner og interesser – men har du noen gang tenkt: Hva hvis?
– Har du høy IQ, kan det vise at du har et stort potensial, men ulempen for folk som tar ting litt fort, er at de kanskje får litt dårligere vaner. Man finner snarveier i oppgaver på skolen og tidlig jobb, som kan ødelegge progresjon seinere i livet, sier Eivind Olsen, som er leder av Mensa Norge.
Det holder altså ikke med høy IQ alene, du må jobbe hardt for å nå resultater. Personer som Leonardo da Vinci og Albert Einstein fikk ikke sine gjennombrudd på grunn av høy IQ alene.
For å sjekke ditt eget potensial kan du ta Mensa Norge sin online-test.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger