Fomo:

Har du «FOMO»?

Er du med på alt, i redsel for å gå glipp av noe? «Fear of missing out» henger sammen med dårlig humør og lav livstilfredshet, ifølge psykologene.

FOMO: Visste du at kvinner under 50 år er innom Facebook cirka 18 ganger daglig, og sjekker mobilen i snitt 263 ganger - hver dag? FOTO: NTB Scanpix
FOMO: Visste du at kvinner under 50 år er innom Facebook cirka 18 ganger daglig, og sjekker mobilen i snitt 263 ganger - hver dag? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Er du hun som alltid stiller opp på et kult event, går sist hjem fra fest og sjekker telefonen flere ganger på veien hjem - i frykt for å gå glipp av noe? Da er denne saken til deg.

Når sosiale medier gir oss konstante oppdateringer fra våre bekjentes ferieturer, sosiale kvelder med venner, urbane eventer og fantastiske måltider - kan det være vanskelig å unngå følelsen; alle andre gjør mer enn meg, og lever bedre enn meg.

I 2018 har det blitt en naturlig del av hverdagen vår å delta og kommunisere på sosiale medier, men det er når bruken styres av redselen for å ikke få med seg det som publiseres - at avhengigheten kan bli et problem. I 2013 fikk dette problemet en offisiell betegnelse, nemlig «fear of missing out», eller FOMO, som i en studie fra 2016 beskrives som «den urolige og noen ganger all-konsumerende følelsen av at du går glipp av det som dine jevnaldrende gjør, og at de vet og har noe mer eller bedre enn deg».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer