Kjæreste:

Har du fryktelig lyst på kjæreste?

- Hvis man virker for intens, kan det skremme en potensiell partner, sier psykolog.

KJÆRESTE: Mange kvinner blir så desperate etter kjæreste, at det hindrer livslysten. FOTO: NTB scanpix
KJÆRESTE: Mange kvinner blir så desperate etter kjæreste, at det hindrer livslysten. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke akkurat et lite diskutert tema, dette med gutter eller menn. Ofte er det nettopp det vi jenter liker best å snakke om, og det særlig hvis vi er single. 

For det er jo så spennende å lete etter den neste flammen! Og med Tinder, Happn, Sukker.no og andre datingsider, er det nok å lete gjennom.

Men for noen er ikke dette bare gøy og jakten på en kjæreste blir altoppslukende og likestilt med suksess. 

Tanker om at man aldri kommer til å finne kjærligheten, at man er den eneste i vennegjengen uten en partner og at livet rett og slett ikke går din vei, er bare noen av tankene man kan utsette seg selv for i en slik situasjon. 

LES OGSÅ: Flørter han med andre jenter?

- Kan føre til tilbaketrekning

Psykologspesialist Rune Svendsen ved Psykolog.no, forklarer hvordan noen kan bli så desperate etter kjæreste at det går utover humør og livslyst.

- Det er mer presist å snakke om begrepet «avmakt», enn desperasjon. Avmakt kan forstås som en vanskelig, uønsket situasjon det er vanskelig å komme seg ut av. Mange har et sterkt ønske om å finne seg en partner, men strever i prosessen med å finne den rette. De kjenner da på avmakt. Avmakt fører gjerne til flere utfordringer, for eksempel, tristhet, et negativt syn på fremtiden og redusert vilje til å gå løs på nye utfordringer, forklarer han. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer