Trening:

Har du hørt om AMRAP og EMOM?

- Treningen som bidrar til at du kommer i form og får økt forbrenning.

TRENING: Har du testet AMRAP eller EMOM? Slik utfører du den populære treningsøkta! FOTO: scanpix
TRENING: Har du testet AMRAP eller EMOM? Slik utfører du den populære treningsøkta! FOTO: scanpix Vis mer
Publisert

Hvilken trening passer best for deg? Det er mange treningsformer der ute, og det er ikke alltid like lett å finne ut hva du liker og hvilken type økt som passer best for ditt mål.

Amerikanske treningseksperter har tidligere kåret HIIT-trening til en av de beste treningsformene, men vi mennesker er forskjellige, og akkurat dette med treningsglede vil alltid variere fra person til person. Kanskje du liker å løpe, eller ha sirkeltrening, løfte tunge vekter - eller kanskje det holder å gå lange turer? Eller kanskje AMRAP eller EMOM-økter kan være noe for deg?

- AMRAP er et konsept ofte brukt innen CrossFit og «funksjonell trening». AMRAP betyr As Many Rounds as Possible og gjennomføres innenfor en spesifikk tidsramme. En AMRAP på 15 minutter utfordrer deg til å jobbe godt og effektivt i 15 minutter, uten pauser, hvor du jobber mot klokken, deg selv, og eventuelt mot andre treningspartnere for å se hvem som klarer å gjennomføre flest runder.

Det sier Josephine Traberg, som er coach og Director of Performance, på CrossFit Gamlebyen i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer