Cold Brew

Har du hørt om cold brew?

Dette er sommerens «hotteste» kaffe, og den skal være kald!

COLD BREW: Svart kaffe med isbiter? Nei, det er cold brew, og du bør gi det en sjanse. Foto: Shutterstock / iPranoffee
COLD BREW: Svart kaffe med isbiter? Nei, det er cold brew, og du bør gi det en sjanse. Foto: Shutterstock / iPranoffee Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du vet når kaffekoppen har stått akkurat litt for lenge, og du er uheldig og tar en stor slurk kald kaffe. Ja, æsj! Det er kanskje dette du tenker på når du hører om cold brew (eller kaldbrygget kaffe, som det heter på godt norsk), men der tar du feil! 

Cold brew er ikke varm kaffe som har blitt kald. Og det er ikke iskaffe slik du kjenner det. Så hva er det da? Vanlig kaffe brygges på varmt vann, og selve ekstraksjonstiden er rask, der de fleste kaffetyper er ferdig på få minutter.

Cold brew derimot er kaffe som er brygget på kaldt vann, og som får stå å trekke i flere timer, og det er dette som er hemmeligheten bak den gode smaken. 

– Som kald sommerdrikk vil en fruktig og bæraktig kaffe, gjerne afrikansk, kunne fungere godt. Ikke for mørkbrent. Jeg kommer til å anskaffe noe god kaffe og servere dette til familie og venner i sommer, forteller Bjørn Grydeland, som er kommunikasjonssjef hos Norsk Kaffeinformasjon. 

Ved å velge en kaffe som har mye sødme og friskhet kan man få en smakfull og frisk kaffe, og dette kan slå godt an.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer