Har du hørt om geiteyoga?

KK testet (den bisarre) treningsformen som er superhot i Los Angeles!

GEITEYOGA: KK-journalist Angelica Martinsen bor i Los Angeles i USA, hvor det geiteyoga er blant flere ting du kan gjøre på fritiden. Slik gikk det da Angelica testet treningsformen. Video: Angelica Martinsen / KK Vis mer
Publisert

Jeg har bodd i stjernebyen Los Angeles i et par måneder nå, og blir stadig overrasket over nye tilbud jeg snubler over.

Bare i mitt umiddelbare nabolag finnes det en liten sjappe som fjerner søndagens fyllesyke ved hjelp av intravenøs injeksjon, en «facegym» – en slags bootcamp for ansiktshuden din – og et firma byr på toppløs vaskehjelp.

Mest nylig oppdaget jeg en ekstra sprek form for yoga; nemlig geiteyoga. Det er, akkurat som det høres ut som, yoga i selskap av geiter.

Som en person som så vidt har trent siden jeg sluttet på fotball på ungdomsskolen og aldri har prøvd yoga, men som til gjengjeld elsker dyr, var det en bittersøt spenning som fulgte da jeg booke billetten min.

Som jeg forøvrig var heldig med – klassene blir alltid raskt utsolgt, selv tre år etter at studioet Laughing Frog Yoga i West Hollywood debuterte med konseptet.Geitene er med på opptil én yogatime i uka, og bor til vanlig med Michelle Tritten. Hun eier Hello Critter Care og har gård hvor hun – i tillegg til geitene – har hester, kaniner og kyllinger.

Det er neppe bare jeg som ikke har prøvd «upward facing dog» eller «butterfly» med en geit på ryggen, så jeg bestemte meg for å filme timen og ta en prat med instruktøren.

Ta en titt på videoen øverst i saken hvis du er like nysgjerrig som jeg var, og les mine tanker om opplevelsen under!Så, hva synes jeg om geiteyoga?

Jeg elsket det! Jeg er som nevnt en person som ikke trener – og det er rett og slett fordi det ikke gir meg noe særlig glede. Jeg liker å slappe av, jeg. Jeg er glad i sofaen.

Derfor er treningsformer som gjør at jeg glemmer at jeg er i fysisk aktivitet alfa omega, og geiteyoga havner utvilsomt i den kategorien.

UTRADISJONELLE TRENINGSPARTNERE: Det ble aldri et kjedelig øyeblikk da jeg testet yoga med geiter. FOTO: KK
UTRADISJONELLE TRENINGSPARTNERE: Det ble aldri et kjedelig øyeblikk da jeg testet yoga med geiter. FOTO: KK Vis mer

Min største bekymring i forkant, var at dyrene skulle virke ukomfortable eller bli tvunget til noe – at jeg skulle få litt sirkusfølelse – men det så heldigvis ut til at geitene Gigi og Felix slappet totalt av.

De fikk godbiter gjennom timen og tok opplegget med stoisk ro; ville de ta en pause og legge seg i et hjørne i noen minutter uten å bli forstyrret, så gjorde de det. Måtte de tisse eller bæsje, så gjorde de det. (Jepp, det skjedde. Dyr er dyr, si.)

Så, hvis du befinner deg på et sted som tilbyr geiteyoga, så anbefaler jeg absolutt å teste det. Det blir kanskje ikke din nye, faste treningsform, men du får i det minste en opplevelse du sent glemmer!

Det finnes forøvrig også timer med valpeyoga, katteyoga, utendørs alpakkayoga... Noe for enhver smak, altså.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer