Kettlebell

Har du kastet deg på kettlebell-trenden?

- Gjort riktig vil det kunne gi velformet rumpe, overkropp og bein, pluss god utholdenhet og høy forbrenning!

TREN HELE KROPPEN MED KETTLEBELLS: Et viktig nøkkelord med kettlebelltrening er at muskelgrupper ikke trenes hver for seg, men samtidig. Foto: TT NYHETSBYRÅN
TREN HELE KROPPEN MED KETTLEBELLS: Et viktig nøkkelord med kettlebelltrening er at muskelgrupper ikke trenes hver for seg, men samtidig. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Vil du bli sterk raskt? Er du lei av styrkeapparater og de klassiske vektene? Eller kanskje har du som mål å bli en bedre løper?

Uansett hva det er du ønsker med treningen, er det å bruke kettlebells effektiv og morsom styrketrening. 

Hva er en kettlebell?

Du har sikkert sett dem på treningssentre. En kettlebell er et nokså underlig redskap, en slags kanonkule med et håndtak, og den skal svinges og løftes på utallige måter - noe som gir en effektiv, intens og variert trening. 

Et viktig nøkkelord med kettlebelltrening er at muskelgrupper ikke trenes hver for seg, men samtidig.

- Som regel er øvelsene fullkroppsøvelser. Hele kroppen er involvert, og ofte trenes både styrke, utholdenhet og smidighet samtidig. Kettlebelltrening er dessuten konsentrert og fokusert trening, har Karl Kristian Indreeide ved Oslo Kettlebell Gym tidligere uttalt til KK.no. 

- Det at man kan bevege forholdsvis tunge vekter hurtig, og på en veldig trygg måte, vil jeg si er unikt. Dessuten gjør utformingen av en kettlebell at alle øvelser blir stabiliseringsøvelser, med ekstra støtte for støtte- og kjernemuskulatur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer