Hvitløk:

Har du sett dette hvitløktrikset?

Chrissy Teigen er blant de millioner av mennesker som er sjokkert!

NYTT TRIKS: Har du sett videoen som går viralt nå? En Twitter-bruker delte et hvitløktriks vi aldri har sett før! Foto: Scanpix
NYTT TRIKS: Har du sett videoen som går viralt nå? En Twitter-bruker delte et hvitløktriks vi aldri har sett før! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ofte de minste og mest hverdagslige tingene som kan sjokkere oss mest. For ikke lenge siden ble hele Norge mildt sagt overrasket da vi innså at vi hadde tatt ut isbitene av isbitposen på helt feil måte. Bare se her:

Mange var nok vant med å bare rive av en rad etter den andre, mens noen hadde fått med seg det geniale trikset.

Slike triks tar vi imot med åpne armer! Spesielt når det er snakk om noe som vanligvis tar lang tid, som plutselig blir gjort på få sekunder.

Akkurat nå er det en ny video som går viralt. Til og med hobbykokk og tv-profil Chrissy Teigen har latt seg imponere av det geniale trikset. Har du sett det?

SJOKKERT: Chrissy Teigen delte hvitløksvideoen på sin Twitter-konto hvor hun skrev «HVAAAAAA». Foto: Scanpix
SJOKKERT: Chrissy Teigen delte hvitløksvideoen på sin Twitter-konto hvor hun skrev «HVAAAAAA». Foto: Scanpix Vis mer
Har du sett dette hvitløktrikset?

I videoen får vi se en måte å fjerne skallet på hvitløken. En metode ingen av oss i redaksjonen hadde sett før!

Twitter-brukeren @VPestilenZ tar hele hvitløken i hånden sin, stikker en skarp kniv inn i i et av feddene, vrir og drar ut. Teknikken har overrasket millioner av mennesker.

I skrivende stund har videoen blitt sett over 14 millioner ganger. Flere av de som har sett klippet har også tatt seg tid til å svare Twitter-brukeren. Her gir flere uttrykk for at de aldri har sett dette trikset før.

Det er også noen som har kastet seg rundt for å teste ut tipset, og det ser ut til at det fungerer. @Patrickthealba har svart Chrissy Teigen på Twitter og skriver at han også klarte det.

«Det fungerte! Hun (på videoen) er langt mer effektiv, men det funka. Hvitløken hoppet ut da jeg tok kniven i den og vrei rundt. Tenk at ingen har lært meg dette før. (Kniven til venstre fungerte best)», skriver Twitter-brukeren til Chrissy Teigens store glede.

Har du sett dette hvitløktrikset?
GÅR VIRALT: Dette hvitløk-trikset tar nettet med storm. Video: VpestilenZ / Twitter. Vis mer

Derfor bør du knuse hvitløken

Ifølge Karoline Steenbuch Lied, fagansvarlig for kosthold og ernæring i Grete Roede, er det flere grunner til at vi bør begynne (eller fortsette) å spise hvitløk.

- Hvitløk er kjent for å beskytte mot betennelser, styrke immunforsvaret, samt å bidra til å opprettholde normalt blodtrykk. Når det kommer til å opprettholde et normalt blodtrykk vil det imidlertid være viktigere å kutte ned på saltinntaket. Man sier også at noen av stoffene i hvitløk er kreftbekjempende, men her må det nok mer forskning til, har hun tidligere sagt til KK.

Hun legger også til at man må huske på at hvitløken endrer struktur når den varmes opp.

- Forskning viser at hvis hvitløken knuses (med kniv) før den utsettes for varme i form av koking eller steking bevarer den stoffene i større grad enn om hvitløken er hel eller kuttet opp, sier Steenbuch Lied og legger til:

- I et forsøk ble knust hvitløk kokt i vann eller stekt i ovn i tre minutter. Den varme hvitløken var da like sunn som rå hvitløk. Men etter tre til seks minutter med sterk varme forsvant denne blodproppsdempende effekten nesten helt. Forskerne sier imidlertid at den aller beste varianten er rå hvitløk. De konkluderer med at hvis man er redd for å miste den blodproppsdempende effekten når man varmer hvitløk kan man kompensere for dette ved å innta større mengde hvitløk (!).

Les mer her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer