Trening:

Har du sittet mye på rumpa det siste året?

Slik kan du vekke koronarumpa opp fra dvalen!

KORONARUMPE: For mange av oss har koronaåret dessverre gått ut over styrken og spensten i setemuskulaturen, skriver KKs treningsekspert. FOTO: NTB
KORONARUMPE: For mange av oss har koronaåret dessverre gått ut over styrken og spensten i setemuskulaturen, skriver KKs treningsekspert. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange sitter mye mer i den nye hverdagen, eller skal vi kalle det den nye normalen, ettersom månedene fortsetter med alle koronatiltakene og restriksjonene?

Mye stillesitting gir ofte følelsen av en stiv og vond kropp. I tillegg går gjerne all sittingen og inaktiviteten ut over «hvileputen» vår, nemlig rumpa. Ser du deg i speilet har den kanskje blitt litt flatere, mindre spenstig og sitter ikke like høyt som før.

En hvilepute

Utseendet er en ting, noe langt viktigere er den nedsatte funksjonen til setemuskulaturen dersom den ikke opprettholdes med systematisk trening. Jeg slår derfor et slag for rumpa denne våren!

Rumpetrening er viktig for en fungerende og balansert kropp uten skader og smerter, det bidrar til å opprettholde, eller øke kroppens muskelmasse og på denne måten også forbrenninga. Jeg foreslår en felles målsetning frem til sommeren om å bygge en sterk og funksjonell setemuskulatur, ikke bare la rumpa forbli din «hvilepute»! Er du med?

For mange av oss har dessverre koronaåret gått ut over styrken og spensten i setemuskulaturen, kroppens største, og kanskje viktigste muskulatur. Den er inndelt i tre mindre muskler som til sammen utgjør glutealmuskulaturen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer