SPORTS-BH: Dersom du har store bryster er det ekstra viktig at du bruker en sports-bh som gir god støtte.  Foto: geargodz - Fotolia
SPORTS-BH: Dersom du har store bryster er det ekstra viktig at du bruker en sports-bh som gir god støtte. Foto: geargodz - Fotolia Vis mer

Sports-bh

Har du store bryster?

Da bør de se etter dette når du skal handler sports-bh.

Publisert

KK.NO: Har du store bryster som hopper og spretter til alle kanter under treningstoppen når du trener? Da bruker du mest sannsynlig feil sports-bh.

En god sports-bh skal nemlig holde brystene på plass, sitte stramt uten å klemme for mye og gi god støtte uansett hvilken treningsform du holder på med.

Har ikke sports-bhen disse egenskapene, gjør den ifølge treningseksperten mer skade enn nytte.

LES OGSÅ: Derfor blir puppene mindre av trening

Feil sports-bh kan gi hengepupper

EKSPERTEN: Vilde Sørlie Paulsen. Foto: Privat
EKSPERTEN: Vilde Sørlie Paulsen. Foto: Privat Vis mer

Vilde Sørlie Paulsen, som er personlig trener på Athletica Vulkan i Oslo, forteller at en god sports-bh er helt elementær for kvinner med stor bryster.

- Jeg har selv en god 75D, og vet hvor viktig det er med en god sports-bh. Dersom du har store bryster er det viktig at du bruker en som ikke bare støtter, men også holder dem godt på plass. Gjør du ikke dette vil brystene fly til både øst og vest når du er i bevegelse, sier hun.

Over lengre tid kan dette faktisk resultere i hengepupper. Brystene våre holdes nemlig ikke opp av muskler, men av hud og underliggende vev. Bruker du en dårlig sports-bh mens du trener aerobic, løper eller spinner, vil vevet og huden til brystene strekke seg.

Som resultat vil brystene dine peke i en stadig spissere vinkel mot bakken.

- I tillegg kan man også få en dårlig holdning og vondt i ryggen dersom sports-bhen ikke er god nok. Dermed er det to faktorer som kan irritere under en kanon treningsøkt: flyvende pupper og vondt i ryggen, sier Paulsen.

sport, fitness, lifestyle, technology and people concept - smiling woman exercising on treadmill in gym Foto: Syda Productions - Fotolia
sport, fitness, lifestyle, technology and people concept - smiling woman exercising on treadmill in gym Foto: Syda Productions - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Slik øker du kaloriforbrenningen

Velg en med justerbar brystrem

Hva slags sports-bh bør man se etter dersom man har store bryster?

- Dersom du har store bryster anbefaler jeg deg å se etter en sports-bh med justerbar brystrem – slik som en vanlig bh. Det er veldig greit å kunne ha mulighet til å justere reimen etter hvilken aktivitet man skal holde på med.

Da har man en sports-bh som både kan være litt løsere om man skal gjøre for eksempel yoga eller styrketrening, og litt tettere om man skal gjøre økter med mer bevegelse som for eksempel løping.

- Det er også en fordel om sports-bhen har strikk under bysten, da syns jeg at den sitter bedre samtidig som den også gir mer støtte.

Hvilke sports-bher pleier du å kjøpe?

- Selv bruker jeg for det meste Shock Absorber og Nike-bher med knepping i ryggen. Av og til bruker jeg også Pierre Robert sine sports-bher, men disse gir ikke fult så mye støtte. Når det er sagt fungerer de fint ved mer lavintensiv trening, da de går såpass langt ned under brystene, sier hun.

PAULSENS FAVORITTER: Når Paulsen trener pleier hun å bruke sports-bher fra Shock Absorber, Nike og Pierre Robert.  Foto: Produsentene
PAULSENS FAVORITTER: Når Paulsen trener pleier hun å bruke sports-bher fra Shock Absorber, Nike og Pierre Robert. Foto: Produsentene Vis mer

LES OGSÅ: Dropp situps - få flatere mage

Andre ting du bør tenke på når du skal velge sports-bh:

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer