Lisa Tønne

Har fjernet livmoren

Komikeren åpner opp om kroppen etter operasjonen.

LISA TØNNE: Komiker og podkaster Lisa Tønne. FOTO: Astrid Waller
LISA TØNNE: Komiker og podkaster Lisa Tønne. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

- Det er smerter, luft og gass.

Det sier komiker Lisa Tønne (45) i denne ukas episode av podkasten «Tusvik & Tønne». Hun har operert vekk livmoren, og forteller i episoden at livet uten livmor foreløpig er «ganske dumt».

- De har blåst den buken så full av gass for å se når de opererer, de burde egentlig hatt en sånn innretning at de suger ut lufta igjen, ikke å lukke den. Det er jo kikkhulloperasjon da, men gud hjelpe meg, sier hun.

Videre påpeker 45-åringen at det er luften i tarmene som er vondest etter operasjonen. Når Sigrid Bonde Tusvik spør om det ikke har gått over ennå svarer Tønne det ennå ikke er helt ute.

- Det tar tid for å si det mildt, og nå har jeg funnet en måte hvor jeg kan presse litt sånn at jeg får ut lufta. Du ligger jo opp ned under denne operasjonen, i en gynekologstol, og du får jo så vondt i skuldrene.

Rundt 5000 kvinner fjerner livmoren årlig i Norge, ifølge Lommelegen.

UNNGÅ TABBEN: Om du bruker alt for våt mopp når du vasker gulvet kan du risikere å skade det. Video: Linn Merete Rognø / Storyblocks. Vis mer

To tredjedeler av disse tilfellene skjer på grunn av godartede lidelser som endometriose, adenomyose, blødningsforstyrrelser eller fremfall av livmor. En tredjedel av tilfellene blir derimot utført grunnet kreft, forstadier til kreft eller økt risiko for kreft.

KK har forsøkt å få kontakt med Lisa Tønne, foreløpig uten hell.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet