Fett:

Hater du bilringene dine? Slutt med det!

Ny forskning viser at kroppsfett har livsviktige funksjoner. Faktisk regnes fettet nå som et eget organ.

FETT: De siste årene har forskerne fått mer kunnskap om fettvevets mange funksjoner. Nå regner de fettet vårt som et organ, på linje med kroppens andre organer. FOTO: NTB Scanpix
FETT: De siste årene har forskerne fått mer kunnskap om fettvevets mange funksjoner. Nå regner de fettet vårt som et organ, på linje med kroppens andre organer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

PPHvem har vel ikke stått foran speilet og kløpet oppgitt i bilringer og valker? Men her er gode nyheter til deg. Det er ingen grunn til å hate fettet. Det har nemlig livsviktige funksjoner som holder deg frisk. Og pen.

De siste årene har forskerne fått mer kunnskap om fettvevets mange funksjoner. Nå regner de fettet vårt som et organ, på linje med kroppens andre organer, kommer det fram av artikkelen Biochemistry of adipose tissue: an endocrine organ publisert det vitenskapelige tidsskriftet Archives of Medical Science. Du kan lese mer om dette her!

– Man har oppdaget at fettet ikke bare er et passivt lagringsorgan, men at det skiller ut en rekke hormoner, sier lege og leder Jøran Hjelmesæth ved Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst ved Sykehuset i Vestfold til KK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer