Havregryn

Havregryn: Dette er forskjellen på store, lettkokte og økologiske

En av dem holder deg mett litt lenger.

HAVREGRYN: Bør du velge lettkokte, store eller økologiske? Foto: Scanpix/NTB
HAVREGRYN: Bør du velge lettkokte, store eller økologiske? Foto: Scanpix/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Havregryn er næringsrikt og supersunt, og et av de beste frokostvalgene ifølge kostholdseksperter. Men det finnes jo flere forskjellige typer havregryn å velge mellomstore, lettkokte og økologiske. Kanskje har du spurt deg selv hva som egentlig er forskjellen på disse. Og har det egentlig noe å si hva du velger? Ifølge Marianne Borch som er kokk og har en bachelor i ernæringsfysiologi ligger forskjellen mellom store og lettkokte havregryn i produksjonsmetoden. 

– De lettkokte havregrynene blir delt før de valses til gryn, mens de store bare blir valset. Dette har ingenting å si for næringsinnhold eller fiberinnhold, sier hun til KK.no. 

Produksjonsmetoden påvirker bare hvor lang tid grynet trenger å tilberedes, og det er derfor vanskelig å si at den ene typen er sunnere enn den andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer