Én av tre kvinner har delte magemuskler (rectus diastase) etter fødsel. Selv om tilstanden er så vanlig, er det vanskelig å få hjelp.
KK har vært i kontakt med flere kvinner som har operert delte magemuskler (rectus diastase), men som ikke ønsker å få publisert navnet sitt, fordi det er tabu. Det samme gjelder for Heidi.
- Jeg er nok over gjennomsnittet opptatt av utseende, derfor føler jeg at det blir feil å snakke åpent om operasjonen – fordi jeg blir «hun som selvfølgelig har gjort det». Jeg får det stempelet. Men jeg forteller gjerne om det til venner, og hele familien var jo med på prosessen.
Heidi har fem barn – deriblant tvillinger. Det bidro til at kroppen hennes endret seg mer enn hun var komfortabel med.
- Jeg tror at spesielt tvillinggraviditeten tok knekken på magemuslkene.
Forsker på delte magemuskler
Nina-Margrethe Tennebekk Theodorsen er stipendiat ved universitetet i Bergen, og hun forsker på delte magemuskler.
- Så å si alle får økt avstand mellom magemusklene mot slutten av svangerskapet. 60 prosent har diastase på mer enn 2,8 centimeter seks uker etter fødsel, og 30 prosent har diastase ett år etter fødsel.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger