Trening

Hemmeligheten som gir treningsglede - det er 3 ting du bør tenke på!

Det kan være tungt å begynne å trene, men desto vanskeligere å fortsette. Her er rådene som gjør det mer overkommelig.

TRENING: Synes du det er vanskelig å komme i gang med treningen? Da er du ikke alene. Heldigvis finnes det noen gode råd. FOTO: NTBScanpix
TRENING: Synes du det er vanskelig å komme i gang med treningen? Da er du ikke alene. Heldigvis finnes det noen gode råd. FOTO: NTBScanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Burde du trene, men føler at, nei … det er litt dårlig vær, du må ta oppvasken, og er du ikke litt sår i halsen? Da blir det fort ikke noe trening denne gangen heller. Og du er ikke alene. Undersøkelser viser at omtrent halvparten av dem som starter med et treningsprogram, faller av etter seks måneder. Mye avhenger av en vanlig misforståelse omkring det å trene.

– Fra dem som er treningsfrelst, kan man få den oppfatningen at trening som oftest er herlig og morsomt. Det er lett å få inntrykk av at man skal le hele veien til treningssenteret, under økten og hele veien hjem igjen. Det kan gjøre det uoverkommelig for mange, sier Nicolas Jacquemot, som har skrevet om treningsmotivasjon i boken «Självledarskap – konsten att hitta rätt i livet och på jobbet».

Finn din indre motivasjon og dine indre mål

Faktisk er hemmeligheten å akseptere at det ikke alltid er morsomt å trene – og at du gjør det for din egen skyld, ikke fordi noen andre mener du burde gjøre det. Med andre ord forvandle det til en god hverdagsvane, noe som man nesten gjør automatisk.

– På samme måte som at du står opp hver morgen, spiser frokost, børster tennene og går til jobben uansett om du føler for det eller ikke, sier Nicolas Jacquemot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer