Solbriller

Her bør også hunden bruke solbriller i sommer

Glemmer du solbrillene kan det føre til permanente skader - både hos mennesker og dyr.

SOLBRILLENE PÅ: Her bør alle bruke solbriller i sommer - også familiens firbeinte. FOTO: NTB
SOLBRILLENE PÅ: Her bør alle bruke solbriller i sommer - også familiens firbeinte. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Norske foreldre er i utgangspunktet flinke til å tenke på barnas øyehelse. I en undersøkelse gjennomført av YouGov, på vegne av den norske brilleprodusenten Mokki, kommer det frem at ni av ti har skaffet solbriller til barna.

Men undersøkelsen avdekker at det likevel glipper i enkelte viktige situasjoner, cirka 30 prosent av foreldrene svarer nemlig at barna ikke bruker solbriller når de er på sjøen.

Reflekterer sollyset

Ifølge Rita Aadne Ludviksen, fagsjef og optiker hos Krogh Optikk, er det ekstra viktig at vi bruker solbriller på sommerdager i båten fordi vann reflekterer mer sollys enn andre overflater.

Hun anbefaler derfor spesielt solbriller med polariserte glass, som har den evnen at de nøytraliserer ubehagelige refleksjoner.

– Når solstrålene treffer vannoverflaten reflekteres den tilbake i øynene. Alle solbriller fjerner UV-strålene fra solen, mens polariserte glass også fjerner deler av refleksjonene av strålene som treffer vannoverflaten. Dette kan gjøre det mer behagelig for øynene når du er ut på sjøen, men det er viktig å vite at alle solbriller beskytter øynene for UV-stråler, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer