Coronavirus i Norge

Her er de nye corona-reglene for hele familien

Noen må sjekke med legen først.

Noen som har savnet dette? Nå kan selv besteforeldre i risikogruppa klemme barnebarna igjen, men noen bør ta en prat med legen først. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
Noen som har savnet dette? Nå kan selv besteforeldre i risikogruppa klemme barnebarna igjen, men noen bør ta en prat med legen først. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Glem avlyste ferier og trange hjemmekontor: For mange har savnet av nærkontakt med storfamilien vært det aller vanskeligste med hele coronaen. Lege og spaltist Jørgen Skavlan formulerte det slik i sin spalte i Aftenposten:

- Jeg er bestefar til fire. Fire små mennesker jeg ikke bare vil klemme på, men holde, kile og blåse prompelyder på magen på. Jeg kan ikke få nok. Det største savnet under pandemien er ikke Gardermoen, kino, teater eller kafébesøk, men den fysiske kontakten med de små. Når fireåringen ser på meg og sier «Når pesten er over, da kan du få klem», blir jeg som en narkoman som må lide meg gjennom abstinensene.

Statssekretær i helsedepartementet Frøydis Høyem er selv bestemor, og forstår godt savnet som har bygget seg opp de siste månedene. Nå har hun gode nyheter:

- Se bort fra enmetersregelen

- I den nærmeste familie, som barnebarn og besteforeldre, kan vi se bort fra enmetersregelen. Det er i mange tilfeller rett og slett ikke gjennomførbart, og ikke er det bra for oss heller, mener hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.