Vasking

Her er ekspertens ultimate tips til vask av stekeovn

Slik gjør du stekeovnen klar til juleribba!

VASKING: Rengjøringsekspert Raluca Moldovan guider oss gjennom stekeovn-vasken! FOTO: Privat
VASKING: Rengjøringsekspert Raluca Moldovan guider oss gjennom stekeovn-vasken! FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Julehøytiden vi er inne i innebærer en del kokkelering på kjøkkenet, og det er lite som frister mindre enn å lage mat når kjøkkenplassen ser skitten og rotete ut.

Dette gjelder også innsiden av kjøleskap, på toppen av kokeplaten eller i skuffer og skap. Men verst er det kanskje om stekeovnen er skitten og fettete, slik at maten - og kjøkkenet - lukter brent.

Men frykt ei! Rengjøringsekspert Raluca Moldovan vet hva som skal til for å få stekeovnen skinnende ren! Hun står bak Instagram-kontoen @vaskmedmeg, og er aktuell med en rengjøringsbok med samme navn som kommer ut i januar.

- Mitt beste råd for å få en skinnende ren stekeovn, er rett og slett å vaske den innvendig hver gang den er brukt. Da slipper du frustrasjon, svette og uvillig yogatrening når du skal sette i gang! sier hun med et smil.

For det er vel svært få som ønsker å bruke unødvendig mye tid på å sitte krokbøyd inni ovnen, for å komme til der flekkene og urenhetene sitter bom fast.

- Men før du kommer dit hen, at du har gjort deg opp en god rutine med å vaske stekeovnen hver gang den er brukt, sitter jeg på en god oppskrift for grundig vask av stekeovn, sier Raluca til KK - og deler gledelig vaskeoppskriften med oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer