Irritert hud:

Her er grunnen til at huden din kan bli ekstra irritert i kulda

Og slik kan du gjøre det bedre!

IRRITERT HUD: Opplever du dette - spesielt på vinteren? Da bør du lese videre! Foto: Scanpix
IRRITERT HUD: Opplever du dette - spesielt på vinteren? Da bør du lese videre! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Det er nok mange som gleder seg til vinteren kommer. Flere steder i landet har snøen alt lagt seg og gradestokken begynner å vise lavere og lavere temperatur. Men selv om det er veldig fint med snø og roser i kinnene, er det også mange som sliter med irritert hud. Og mest sannsynlig forverres denne irritasjonen mer på denne tiden av året.

Kjenner du deg igjen? For det er nemlig ikke sånn at det er alle som opplever dette. Ifølge Bjørn E. Bondevik, dermatolog ved Estetisk Hudklinikk på Nordstrand, kommer det an på hva slags hudtype du har i utgangspunktet.

- Har du tørr hud fra før, kanskje til og med eksem, vil du merke klimaforandringene mer enn noen med normal hudtype. Det beste klimaet for en med tørr hud er i solen, men med en gang man da opplever at det er tørt og iskaldt, vil disse variasjonene merkes på huden, har han tidligere sagt til KK.no.

Men han kan også bekrefte at det er en måte å løse dette problemet på. Noe du kanskje bør notere deg til neste år!

- Du som har eksem har et «oppgira» immunsystem. Derfor virker sola dempende på utslett og tørr hud, og derfor gir vi lysbehandling til pasientene våre – noe de står i kø for å få når høsten kommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer