Matvareslipp Høsten 2016

Her er høstens mat- og drikkenyheter!

Blått potetgull, Sprite med myntesmak og Biola med rødbeter!

MATNYHETER HØSTEN 2016: Denne høsten fylles butikkhyllene med en rekke godsaker!  Foto: Produsentene
MATNYHETER HØSTEN 2016: Denne høsten fylles butikkhyllene med en rekke godsaker! Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tre ganger i året lanseres hundrevis av nye mat- og drikkevarer i norske butikker, og denne måneden er det duket for årets siste store slipp.

I den anledning har vi KK.no-redaksjonen laget en stor oversikt over hvilke mat- og drikkenyheter de største produsentene kommer med! 

Vi lover deg at du har mye godt å se frem til denne måneden! Pssst, følg med på KK.no i tiden fremover. Vi kommer til å teste noen av produktene! 

LES OGSÅ: Her får du en smakebit på høstens snacksnyheter!

Orkla Foods Norge 

Orkla Foods Norge byr denne høsten på følgende matnyheter: 

  • Big One El Taco Real: En unik variant med nordmenns favorittsmak på pizza. Inneholder hot tacokjøttdeig, grønn chili og rømme.
  • SaritaS Butter Chicken: En verdenskjent indisk saus som er elsket både i og utenfor India. SaritaS Butter Chicken er en kremet saus med cashewnøtter med en rik og mild smak. Sausen er fri for glutenholdige ingredienser.
  • TORO Kyllingpanne: Dette er en mild og kremet saus med urter, vårløk og gulrot. Hele retten tilberedes i en panne og skal kun koke i 12 minutter.
  • TORO Dessert: TORO Panna Cotta, TORO Sjokolademousse og TORO Creme Brûlèe. Perfekte desserter som gjerne serveres med bær.

     

Her er høstens mat- og drikkenyheter!

Tine

Tine byr denne høsten på følgende matnyheter: 

  • Sunniva lett: Sunniva kommer nå med tidenes nyhet: En fruktdrikk med 35 prosent  mindre sukker fra frukten. Får å få redusert sukkerinnholdet i produktet har man brukt en teknikk som brukes mye i matlaging: fermentering.
  • Sunniva Supri Eple, Fenikkel og Kiwi: Nå lanserer Tine et nytt produkt i deres frukt- og grønnsaksjuiceserie Sunniva Supri. Den er laget av eple, fenikkel og kiwi og er en helt ny «grønn juice» med hele 36 prosent grønnsaker og resten nydelig fruktjuice.
  • TINE Laktosefri Helmelk, 1 liter: Nå lanserer Tine den aller første laktosefrie helmelken på det norske markedet, som egner seg godt for forbrukere som opplever laktoseintoleranse. ​
  • Nå Høstgryte: Nå Høstgryte er en kremet og smaksrik middagsbase som du kun tilsetter kjøttdeig eller viltskav. Nyheten er en sesongvariant og inneholder gode råvarer som blant annet selleri, gulrot, persillerot, steinsopp og einebær samt Crème Fraîche som gir en syrlig og rund smak. 
  • TINE Yoghurt Fyldig fersken 380g: TINE Yoghurt Fyldig er gresk yoghurt laget på tradisjonelt vis, på norsk melk, med fyldig og fløyelsmyk konsistens. Yoghurten har 30 prosent mindre sukker enn lignende produkter på markedet, lite fett og er rik på protein. 
  • TINE Yoghurt Fyldig 4 x 125g: blåbær & tranebær og sitron: Nå kommer den i yoghurten i nye smaker: blåbær & tranebær og sitron. TINE Yoghurt Fyldig er gresk yoghurt laget på tradisjonelt vis, på norsk melk, med fyldig og fløyelsmyk konsistens. Yoghurten har 30 prosent mindre sukker, lite fett og er rik på protein. 
  • 14 Kesam pasjon med frøtopping: 14 Kesam pasjon med frøtopping består av kvarg med 1 prosent fett, smak av pasjonsfrukt og en topping av ristede solsikkefrø, gresskarkjerner, bokhvete og linfrø. Toppingen er helt uten tilsatt sukker og inneholder ikke nøtter eller glutenholdig korn. Produktet er rik på protein og har totalt 4 prosent tilsatt sukker. 
  • 14 Kesam blåbær/acai: 14 Kesam blåbær/acai består av mager kvarg, 1 prosent fett, med smak av blåbær/acai. Produktet er proteinrikt og er ikke tilsatt sukker. De er derimot søtet med søtstoff. Den inneholder 110 kcal per beger og er et godt mellomåltid for den sunnhetsbevisste forbrukeren. 
  • Biola Frukt+Grønt Rødbet/eple/lime: Tine lanserer Biola Frukt+Grønt - den første smaksatte syrnede melken med 30 prosent mindre sukker enn lignede produkter på markedet og grønnsaker. Laktosefri syrnet lettmelk med de nøye utvalgte melkesyrebakteriene A, B og LGG og med vitamin D for immunforvaret. En spennende og god smakskombinasjon av rødbet, eple og lime.

LES OGSÅ: Vi har testet de naturelle yoghurtnyhetene! 

Findus 

Her er høstens mat- og drikkenyheter!

Findus byr denne høsten på følgende matnyheter:

  • Lettpanert torsk: Findus lanserer nå lettpanert torsk med sitron og pepper, og lettpanert torsk med franske urter. Og Begge produktene er nøkkelhullmerket, på grunn av lavt innhold av salt og mettet fett. De nye lettpanerte torskeproduktene er panert med tynn, sprø kavring og inneholder hele 70 prosent torsk.
  • Rødspette: Velsmakende matfisk som ikke har vært bredt tilgjengelig i matvarebutikker frem til nå. Rødspettfiletene gir fiskeglade folk enda flere variasjonsmuligheter i hverdagen, og skal få enda flere til å åpne øynene opp for de mange mulighetene som ligger i frysedisken. 
  • Fish & Chips: Dette er den soleklare bestselgeren blant panerte fiskeprodukter i Norge. Den lages med en unik panering på samme måte som originalen og klassikeren fish & chips fra England. Nå er Fish & Crisp-smaken forbedret ytterligere, og siste lille rest av palmeolje er fjernet.
  • Torsk: Nå kommer Findus i en ny storforpakning med torskefileter, som er fisket, filetert og fryst her til lands. Pakningen inneholder hele 1,7 kilo med torskefileter.

Fjordland

Her er høstens mat- og drikkenyheter!

Fjordland byr denne høsten på følgende matnyheter:

  • Fiskekaker: Fjordland lanserer en ny hverdags favoritt med fiskekaker fra Lofoten. Retten har smakfullt og tradisjonelt tilbehør med crispy råkost som består av gulrøtter og kål, samt smeltet smør og poteter. Fiskekakene består av 60 prosent fisk. 
  • Kremet torskegryte: Kremet Torskegryte med rotgrønnsaker og et helt stykke torsk. Med kjente og gode smaker, hele 30 prosent grønnsaker og 120 gram saftig torskefilet er dette en rett som fort kan bli en ny hverdagsfavoritt. 
  • Kylling og ris - a la risotto: Retten er laget på risottovis, med en deilig smak av grillet kylling og en rund og god smak av bacon og ost. Retten inneholder 26 prosent grønnsaker. 
  • Yoplait Safari med frukt: Yoplait Safari lanserer nå et porsjonsbeger med vaniljeyoghurt og fyldig fruktmos i et sidekammer. Det er most frukt uten tilsatt sukker, som kan spises for seg eller helles over yoghurten. 
  • Safari Bananyoghurt: Nå kommer Yoplait Safari med banan i stort beger. Helt uten E-stoffer, og med søtning fra frukt og 2 prosent sukker, så er den et godt valg for både barn og lekne voksne. 

Alma Norge

Alma Norge byr denne høsten på følgende matnyheter:

Her er høstens mat- og drikkenyheter!
  • Helios Eplemos med mango, økologisk og usøtet: 100 prosent frukt (80 prosent eple, 20 prosent mango), helt uten tilsatt sukker eller annen søtning. 
  • Helios Pastasaus vegetarisk bolognese, økologisk: Kjøttfritt alternativ til den tradisjonelle italienske bolognesesausen. 
  • Helios Rød pesto piccante, økologisk: Rød pesto med chili og smak av det ekte Italia. 
  • Helios 4-korn flak, økologisk og biodynamisk: Smakfull blanding og store flak hvor spelt er med fordel brukt i stedet for hvete.
  • Helios Havregrøt med superfrø, økologisk og glutenfri: Havregrøt med quinoaflak og chiafrø. Velg mellom smaksvariantene kokos og banan eller eple og kanel. Blandes med varmt vann eller kald melk/plantebaserte alternativer.
  • Alpro naturell plantebasert alternativ til yoghurt sukkerfri: Endelig et helt sukkerfritt alternativ til yoghurt som er perfekt til matlaging. 
  • Alpro kokos og sjokoladedrikk: En herlig kombinasjon av forfriskende kokos og fristende sjokolade som kan nytes både varm og kald. 
  • Alpro ris og kokosdrikk 250 ml: Endelig tilgjengelig i små bokser med sugerør. Usøtet, frisk og eksotisk smak.
  • Yogi Tea Green Tea Matcha Lemon: Matcha– den nye supertrendy grønne teen! Fruktig sitrongress og frisk lime.
  • Yogi Tea Immune Support: Bittersøt smak av Echinacea kombinert med fruktig hyllebær og aromatisk basilikum. Vitamin C fra Acerola gir en naturlig støtte til immunforsvaret.


LES OGSÅ: Stor test av de nye ferdiggrøtene: - Her ble vi positivt overrasket 

Midsona Norge AS

Midsona Norge AS byr denne høsten på følgende matnyheter:

Her er høstens mat- og drikkenyheter!
  • Santasapina Bonbons: Virker forfriskende på munn og hals og inneholder ekstrakt av granskudd og honning.
  • Echinacea Bonbons: Smører halsen og forfrisker munn og hals. De inneholder ekstrakt av rød solhatt og honning.
  • Islandica Menthol Bonbons: Inneholder Islandsk moseekstrakt som er kjent for å behandle blant annet hoste. 
  • Ecuador sjokoladedekte bær: Ecuador sjokoladedekte bær er trukket med premium mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold (83-90 prosent). Kommer i smakene bringebær, kokos og kirsebær. 
  • Raw barer med få ingredienser: Som et tilskudd til Friggs nøttebarer lanseres det denne høsten to nye økologiske og glutenfrie raw bars. kakao & mandel som kun inneholder 4 ingredienser og blåbær og cashew som inneholder 5 ingredienser.
  • Fiberrike maiskaker: Friggs nyeste maiskake er med amarantfrø og urtesalt. Amarant blir gjerne omtalt som det nye superfrøet, og har en mild og nøtteaktig smak. Frigg maiskaker med amarantfrø inneholder fullkorn og er rike på fiber.
  • Glutenfrie knekkebrød: Friggs kommer nå med et sunt og velsmakende glutenfritt alternativ i knekkebrødhylla. Knekkebrødene kommer i to gode smaker – chia og valmuefrø og sesam og linfrø. De er bakt på bokhvetemel og maismel, og inneholder 28 prosent frø.
  • Matcha Premium green tea powder: Matcha er den tradisjonelle seremoniteen i Japan. Den kalles dronningen av grønn te og er kjernen i den tradisjonelle japanske tekulturen. Teen er på rekordfart blitt omfavnet verden over og kan brukes i alt fra te til pannekaker.
  • Terra Chips Original: En miks av eksotiske rotgrønnsaker og gourmetpoteter gir en raffinert smaksopplevelse. En fargerik blanding bade for øyne og smaksløker.
  • Terra Chips Søtpotet - Riflet: Sprø, riflede søtpotetchips har en mild og aromatisk smaksprofil og tilbyr en vri på den klassiske potetchipsen. Faller i smak hos de aller fleste.
  • Terra Chips Blues: Unik chips av blåpotet (Blå Kongo) fra Peru. Produsert med en skånsom bakemetode som gjør chipsen ekstra sprø, men med 40 % mindre fett enn tradisjonell potetchips.

 

Nortura 

Her er høstens mat- og drikkenyheter!

Nortura byr denne høsten på følgende matnyheter:

  • Magert bacon av kalkun: Dette er et magrere alternativ til bacon av svin og inneholder 70% mindre fett enn vanlig bacon.
  • Relansering av hverdagsfavoritter: I Gilde saftige karbondader, Gilde ekte norske kjøttkaker og Gilde svenske kjøttboller har vi fjernet e-stoffer slik at produktene kun består av naturlige ingredienser. 
  • Hyllest til norsk lam: Gilde lanserer to nye lammeserier; Gilde Høgfjellslam frå Nord-Gudbrandsdalen (Kiwi) og Gilde stjernelam fra Voss (Rema 1000). I tillegg videreføres tidligere lammeserier som Gilde lam, Gilde gourmet lam, Gilde Klosterlam (Rema 1000), Gilde polarlam (Rema 1000 Nord Norge) og Gilde lam fra Hallingskarvet (meny). 
  • Bedre økologisk sortiment: Gilde økologiske kjøttkaker, gilde økologiske karbonader, Gilde økologisk karbonadedeig og Gilde økologisk høyrygg blir nå å finne i butikkhyllene hos Rema 1000.
  • Burgere: I høst lanserer Gilde to nye varianter; Gilde stekte hamburgere og Gilde gourmetburger av kjøttfe (Coop).

Q-Meieriene

Q-Meieriene byr denne høsten på følgende matnyheter:

Her er høstens mat- og drikkenyheter!
  • ​Skyr med ny smak: Skyr kommer med ny smak er Appelsin og mango som ble stemt frem av forbrukere på sosiale medier og på q-meieriene.no.
  • Q Gresk yoghurt – på pose: Q lanserte før sommeren for første gang gresk yoghurt. Det gikk ikke lange tiden før forbrukerne ønsket seg større pakninger slik at de selv kunne blande inn det de ønsket av musli eller bær. Det naturlige neste steget for Q var derfor å lage en større pakning gresk yoghurt. Q frokostyoghurt på pose er allerede blitt en suksess så derfor lanseres nå gresk yoghurt i 400 gram poser.
  •  Q Frokostyoghurt 40 prosent mer innhold: Forbrukerne våre synes rett og slett at 90 gram poser var for lite. Vi utvider derfor Q Frokostyoghurt på de minste posene til å inneholde 125g som blir et perfekt lite mellommåltid. Kommer i smakene er blåbær og melon og pasjon.

Coca-Cola Norge

Coca-Cola Norge byr denne høsten på følgende matnyheter:

Her er høstens mat- og drikkenyheter!
  • Sprite med mynte: Nå lanseres klassikeren Sprite med smak av mynte. Sprite Mynte har 30 prosent mindre kalorier og er søtet som den er med ekstrakt fra Stevia-planten. 
  • Bonaqua med nye smaker: Den ene nyheten er Bonaqua plus, med kullsyre, vitamin B3 og smak av pære og melisse. Den har en frisk og nydelig smak og har vært en suksess i Sverige, hvor den har blitt den mest populære Bonaqua-varianten. Samtidig lanseres Bonaqua med smak av mango og te. Den kommer i en praktisk flaske med sportstut, og er uten kullsyre.

LES OGSÅ: Drikker du brus til maten?

NorgesGruppen 

NorgesGruppen byr denne høsten på følgende matnyheter:

  • Jacobs Utvalgte Frokostblanding: Dette er en frokostserie av ekstra høy kvalitet og gode råvarer.  Det kommer to müsli med høyt innhold av fiber og lite tilsatt sukker og har store biter av frukt og bær i blandingen. I tillegg kommer en granola med nøtter, røstede flak av havre og fullkornshvete. 
  • Crispy duck-kit: For første gang innen dagligvarehandelen kommer Jacobs Utvalgte også med et Crispy duck-kit, som skal gjøre det mulig å lage denne kinesiske delikatessen hjemme. 
  • Nye lakriskuler: Jacobs Utvalgte lanserer også en ny variant lakriskuler, denne gangen med havsalt. 
  • Eldorado lanserer kvarg i to nye smaker: Denne gangen uten tilsatt sukker, minimalt med fett og høyt proteininnhold. Eldorado Kvarg Zero kommer i smakene jordbær og vaniljesmak, eller med mango og pasjonsfrukt.
  • Nøkkelhullmerket Frokostblanding: Eldorado kommer også med en ny nøkkelhullmerket frokostblanding: müsli fullkornshjerter. 
  • Lam: Innenfor merket Folkets kommer det en rekke nyheter innenfor middagssegmentet. Det kommer en egen Hardangerlam-serie med blant annet lammestek, lammebiff og lammeskank.
  • Nye porsjonsgrøter: Innen merket Fersk og ferdig kommer det to nye porsjonsgrøter: flerkornsgrøt med eplebiter og gresskarfrø og byggrynsgrøt med quinoa. Grøtene passer perfekt til frokost eller som mellommåltid.
  • Bulgursalat med mintdipp: Det kommer en helt ny bulgursalat med grønnsaksboller og mintdipp. Nytt vegetarisk spiseklart mellommåltid for de som ønsker noe lettvint og godt. 

Her er høstens mat- og drikkenyheter!

 

Her er høstens mat- og drikkenyheter!
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer