Symptomer på dårlig hørsel

Her er symptomene på at du bør vurdere høreapparat

Går du lenge med dårlig hørsel kan det gi varige konsekvenser.

TRENGER DU HØREAPPARAT?: Det er flere kjennetegn. Hvis du sliter med å følge med i samtaler, så kan det være et tegn på at du trenger hjelp med hørselen. Foto: Scanpix
TRENGER DU HØREAPPARAT?: Det er flere kjennetegn. Hvis du sliter med å følge med i samtaler, så kan det være et tegn på at du trenger hjelp med hørselen. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Den vanligste årsaken til at man må begynne å bruke høreapparat, er hørselstap på grunn av alder eller støyskade. I og med at vi får en stadig større gruppe med eldre mennesker i Norge, vil antall høreapparatbrukere øke betydelig i Norge de neste årene.

Det forteller autorisert audiograf og tinnitusterapeut Jorid Løkken ved AudioPlus Norge AS.

Mange mennesker kan høre dårlig uten å vite at de faktisk har behov for høreapparat.

Så hvordan kan du sjekke om du er en av dem som bør begynne å bruke høreapparat?

Her får du tipsene.

Symptomer på at du trenger høreapparat

- Du begynner å trekke deg fra sosiale aktiviteter der det er flere tilstede. Pårørende klager over at du ikke hører. Du føler du faller utenom i jobbsammenheng eller møtevirksomhet, forteller Ove Knudsen, audiograf ved Byporten Hørselshjelp AS.

Han mener at høreapparat i de fleste tilfeller vil hjelpe i slike situasjoner.

Løkken mener at typiske varseltegn på at høreapparat er nødvendig, er at det er vanskelig å høre samtale i støyende omgivelser, at du ofte må spørre igjen, og skru opp TV, radio og mobiltelefon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer