Trening og psykisk helse

Her er treningen som gir bedre psykisk helse

Men du bør ikke trene mer enn tre timer per dag, viser ny studie.

AKTIVE SAMMEN: Ny studie viser at lagidrett, sykling og aerobics ga best effekt på den psykiske helsen. Illustrasjonsfoto: Colourbox
AKTIVE SAMMEN: Ny studie viser at lagidrett, sykling og aerobics ga best effekt på den psykiske helsen. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): At trening er sunt er noe de fleste vet. Det kan forhindre fysiske sykdommer som diabetes, hjertesykdommer og slag.

At det er bra for den psykiske helsen er også tidligere blitt dokumentert, men forskere har lenge sådd tvil om hvor mye trening som har innvirkning på hvordan vi har det.

En ny studie, publisert i anerkjente The Lancet, har brukt over 1,2 millioner personer for å bevise hva slags type trening og hvilken lengde og intensitet som har klarest sammenheng med den psykiske helsen, skriver BBC.

Testpersonene som trente følte seg bedre, 1,5 ganger så mye bedre for å være helt korrekt, enn testgruppen som ikke trente.

Les også: Anne Bjørg (57) hadde intense smerter - etter 25 år fant legene ut hva som var galt

Så ofte bør du trene

Uansett alder og kjønn fant forskerne ut at all form for aktivitet, inkludert husarbeid og det å passe på barn, hadde en positiv effekt.

Man så likevel best effekt av lagidrett, sykling og aerobics.

Å trene eller være aktiv i 30 til 60 minutter annenhver dag, viste seg å være den optimale rutinen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer