Kk-mila

Her er treningsutstyret du trenger

Det må ikke være avansert, men det må funke.

TELLER MEST: Riktige joggesko er den viktigste investeringen. Foto: Thinkstock
TELLER MEST: Riktige joggesko er den viktigste investeringen. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ingen grunn til å pynte seg før du skal trene. Men du bør ha sko og utstyr som er solid og som bidrar til å holde deg bekvem og skadefri under økten.

KK-mila har sin egen WEB-APP (til mobil og pc) som kan lastes ned her!

LES OGSÅ: Slik får du mest ut av joggeturen

MELD DEG PÅ KK-MILA HER!


Som leser av KK og KK.no har du kanskje blitt kjent med kost- og treningsekspert Ina Garthe. Hun står bak dette treningsopplegget i fem deler, som kan gjøre deg i stand til å delta på KK-mila 15. september.

 • Kom i form til KK-mila, del 1 - Motivasjon

 • Her er utstyret Ina mener du trenger før du legger ut på løpetur:

  Joggesko

  Riktige joggesko er den viktigste investeringen, siden det faktisk er den største årsaken til skader ved løping. Gode joggesko har støtdemping og stabilisering som hovedoppgave. Dette blir slitt etter hvert og du må bytte ut joggeskoene med jevne mellomrom. Det kan være lurt å få hjelp til kjøp av joggesko, siden vi alle har ulike behov. Noen steder (for eksempel Løplabbet i Oslo) tilbyr skikkelig vurdering av hva du trenger med en gå/løpetest før du kjøper skoen. Har du mulighet til det, er det den aller beste måten å kjøpe sko på. (se til link for testing av joggesko).

  Gode tips til hvordan du finner de perfekte løpeskoene får du i denne artikkelen!

  LES OGSÅ: Slik velger du best løpesko for din fot

  Sports-BH

  En god sports-BH er helt nødvendig for kvinner. Selv om du har små bryster, bør du ha en god topp. Har du store bryster, er det viktig at du bruker en type med brede stropper på skuldrene, separate cuper for brystene og godt hold. Du er nødt til å prøve en sports-BH ordentlig: hopp litt rundt i prøverommet for å se om den holder mål. Har du små bryster, kan du gå for en god topp istedenfor en BH. (se til link for testing av sports-BH)

  LES OGSÅ: Slik finner du riktig sports-bh

  Klær

  Du trenger ikke bruke mye penger på selve klærne. Det er viktig at du bruker klær som puster godt og kle deg etter vær og vind. Superundertøy finnes i mange varianter og er veldig lurt å bruke innerst. Blåser det, er det greit å ha noe lett vindtett over. Er det kaldt er det lurt å kle seg lag på lag. Husk at du blir varm når du løper, så du må ha mulighet til å ta av deg etter behov. I varmen er det greit å løpe i shorts/tights og t-skjorte/topp (bare husk at bomull holder på væsken slik at du føles veldig våt når du svetter).

  LES OGSÅ: Her er vårens lekreste treningsjakker

  Pulsklokke

  Du trenger absolutt ikke å investere i en pulsklokke for å trene deg opp til KK-mila! Noen synes imidlertid det er gøy med duppeditter og blir motivert av å følge med på puls og styre treningen etter dette. Det er kjempebra utstyr for deg som allerede er ok trent og som ønsker å styre treningen i riktig retning. For deg som nettopp har begynt eller som ønsker å trene deg opp til KK-mila, er det ikke nødvendig å tenke på dette. Følg vårt treningsprogram og gå etter magefølelsen!
  (For deg som ønsker å kjøpe pulsklokke, se her for testing av pulsklokker og instruksjon på hvordan bruke de ulike typene).

  Mer info om årets KK-mila arrangement og påmelding finner du her!

  Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no i forbindelse med KK-mila!

  LES OGSÅ: Ta pulsen på treningen

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer