NYHETER: Både SATS og ELIXIA har lansert en rekke nye gruppetreningskonsepter for denne våren. Her er et bilde fra SATS-timen "Triggerpoint".  Foto: Lars-Einar Petterson/SATS
NYHETER: Både SATS og ELIXIA har lansert en rekke nye gruppetreningskonsepter for denne våren. Her er et bilde fra SATS-timen "Triggerpoint". Foto: Lars-Einar Petterson/SATS Vis mer

Treningskonsept

Her er vårens hotteste treningsnyheter

10 splitter nye konsepter er allerede lansert på SATS og ELIXIA.

Publisert
For mange av oss kan det være tøft å finne fram motivasjonen og komme i gang med treningen igjen etter nyttår.

Da kan det kanskje hjelpe litt på treningsiveren å vite at det er flust av nye, spennende gruppetreningskonsepter som er lansert på treningssentrene.

LES OGSÅ: Sjekk dette før du melder deg inn på treningssenter

FOR KJERNE: ABsolution er et nytt, effektivt konsept fra SATS med fokus på mage- og kjernemuskulatur.Randi Christensen var instruktør da KK.no testet timen.   Foto: Per Ervland
FOR KJERNE: ABsolution er et nytt, effektivt konsept fra SATS med fokus på mage- og kjernemuskulatur.Randi Christensen var instruktør da KK.no testet timen. Foto: Per Ervland Vis mer

Ny timeplan i gang

Fra begynnelsen av denne måneden kunne landsdekkende kjeder som SATS og ELIXIA tilby helt ferske konsepter til glede for nye og gamle medlemmer.

Express-timer, gruppetrening for mage og kjerne, massasje, trening med ballet barre, funky dans, yoga for kropp og sinn og trening med fokus på konkrete idrettsformer, er bare noe av det de ulike sentrene har på menyen.

Og i likhet med høstsesongen, som også var rik på nyheter, blir det nok ikke vanskelig å finne noe som kan passe akkurat din form og smak.


LES OGSÅ: 21 triks som får deg på trening

NYHET ELIXIA: Fast, fit & fabulous er en av ELIXIAS storsatsinger for denne høsten.  Foto: Elixia.no
NYHET ELIXIA: Fast, fit & fabulous er en av ELIXIAS storsatsinger for denne høsten. Foto: Elixia.no Vis mer

Funksjonell trening er mest populært

Når det gjelder treningstrender for sesongen, er det fortsatt effektivitet som står i fokus for de fleste. Og mange av konseptene som var store i høst, holder seg populære utover våren og sommeren.

- Funksjonell trening er fremdeles populært, og mange ønsker å trene på en mest mulig hensiktsmessig måte med stor overføringsverdi til andre aktiviteter. I tillegg ser vi at mye av den funksjonelle treningen er sportsspesifikk, og at mange av treningsformene henter inspirasjon fra hvordan idrettsutøvere trener, sier Jannike Pedersen - kompetanseansvarlig i ELIXIA Nordic, til KK.no:

- Vi ser at stadig flere ønsker en funksjonell og sterk kropp, og styrketrening blir stadig mer populært. Treningen skal gjerne være enkel, ha høy effekt og gjøres unna på kort tid slik at den lett kan legges inn i travel hverdag.

LES OGSÅ: Slik blir du RÅ på trening

Kortere timer med god effekt

Ifølge Randi S. Christensen Solberg, som er produktansvarlig for gruppetrening i SATS, er også kortere timer, også omtalt som «ekspresstimer», det nye «hotte» på treningsfronten.

- Vi ser at «30 er det nye 60» når det gjelder tid. Tidsklemma er en av de mest vanlige årsakene til at medlemmer slutter å trene eller aldri kommer i gang. I SATS har vi tatt høyde for det og nesten alle våre nyeste produkter kommer i 30 minutters format, sier hun til KK.no:

- Disse øktene er laget med tanke på at 30 minutter intensiv trening er godt nok og at man ikke trenger å sette av timevis for å få til treningen i en travel hverdag.
Mer fokus på det mentale

LES OGSÅ: - Trening skal gjøre vondt

Her er en smakebit på vårens nyheter:


Nytt på ELIXIA:


FAST, FIT & FABULOUS

En gruppetime på 55 minutter, som skal gi en optimal balanse mellom hurtighet, styrke og smidighet. Timen er delt inn i tre deler: Fast - hurtighet og spenst trening (gjør deg hurtigere), Fit - Funksjonelle øvelser som styrker hele kroppen, her brukes ytre belastning (gjør deg sterkere) og Fabulous – Smidighetstrening som «makes you feel fabulous» (gjør deg smidigere)

Timen inneholder både hurtighet, spenst og reaksjonstrening, samt funksjonell styrke, balanse og bevegelighetstrening. Nøkkelord er funksjonalitet og mestringsfølelse. Timen er tredelt og hver del har sitt konkrete mål.

Fordeler ved timen:
• Du trener hele kroppen på 55 min
• Du vil få ca. 15 min til å trene hver av delene. Dette øker innsatsviljen og motivasjonen og gjør at du yter enda bedre underveis i din trening.
• Hurtighet og eksplosivitet
• Styrke – for hele kroppen
• Smidighet – viktig for en optimalt fungerende kropp
• En optimalt trent kropp med stor funksjonalitet

Se illustrasjonsvideo nedenfor:


Tilbys på: Sjekk ELIXIAS hjemmeside

Mer info om timen får du også i denne artikkelen på KK.no!

CROSSING

Kondisjonstrening på små ellipsemaskiner i sal med instruktør, på lik linje med Xycling.
Dette er små strider/elipse maskiner i sal hvor det kjøres klasser omtrent som på sykling, men hvor medlemmene står og går på «striders» i motsetning til å sitte og tråkke.

Fordeler:
På disse maskinene bruker du både ben og armer som gir et større treningsutbytte, og er en god variasjon til andre aktiviteter. Steglengden på maskinen sikrer at du aktiviserer flere muskelgrupper, som gir deg en mer effektiv treningsøkt på kortere tid. Timene legges opp med musikk.

Tilbys på: ELIXIA Ullevaal, ELIXIA Hillevåg og ELIXIA Bjørvika

ORGANIC FIT

Ta et steg tilbake fra en hektisk og stressende hverdag og finn tilbake til flyten og kroppens naturlige måte å bevege seg på. Organic Fit består av kondisjons- og styrke/smidighetsintervaller der stikkordene er organisk, kraftfull og nytenkende.

Fordeler:
Dette er timen som definitivt vil utfordre deg på en helt ny måte. En effektiv klasse for kroppen, og skaper rom for nye opplevelser i kropp & sinn.

Tilbys på: ELIXIA Kolbotn

SYNERGY 360

Synergy 360 er en liten gruppe/ PT klasse med det nyeste innen funksjonell
trening. Enkelt, gøy og effektivt.

Tilbys på: ELIXIA Bjørvika

YT CHALLENGE

Vårens YT Challenge time blir «Running» i samarbeid med YT.

Tilbys på: Timen finnes på utvalgte klubber fra april.

ABsolution: Her ser du et bilde fra da KK.no testet ABsolution på SATS.  Foto: Per Ervland
ABsolution: Her ser du et bilde fra da KK.no testet ABsolution på SATS. Foto: Per Ervland Vis mer

Mer info

Ellers fortsetter Elixia med flere av høstens nyheter, som Ballet, TRX, Kettlebell, Love2Dance og Kettlebell. Mer info om de ulike konseptene finner du på Elixias hjemmesider.

LES OGSÅ: Den beste treningen for vekttap


Nytt på SATS:


ABSolution

ABSolution er 30 min med knallhard jobbing hvor du oppmuntres til å jobbe mot klokken og antall repetisjoner i stedet for i takt og tempo til musikken. Målet med ABSolution er å supplere SatsCore som den noe tøffere varianten i tilbudet av rene coretimer. SatsCore bygger fortsatt på funksjonell styrke og dynamisk bevegelighet, mens ABSolution har høyere intensitet og innovative øvelser.

Se illustrasjonsvideo nedenfor:


Tilbys på: Sjekk SATS' hjemmeside

OBS. KK.no har testet denne timen - anmeldelse kommer!

TriggerPoint

Her kombinerer man ulike avspenningsteknikker ved hjelp av utstyret sammen med dynamiske bevegelighetsøvelser for å gi deltakerne bedre forutsetninger for prestasjon, men også for å redusere risiko for skader.

- Timen er unik ogmange av øvelsene gjør «godtvondt» – noe kanskje ikke alle liker. Trigger Point kommer trolig til å tiltrekke seg de som allerede trener regelmessig og som ser nytten av å proaktivt hindre utbrudd av treningsrelaterte skader, sier Christensen.

Se illustrasjonsvideo nedenfor:


Tilbys på: Sjekk SATS' hjemmeside

OBS. KK.no har testet denne timen - anmeldelse kommer!

Cycling 30-20-10

Du sykler 30 sekunder med lav intensitet, 20 sekunder med middels intensitet, for så å sykle de siste 10 på maks. Intervallet gjentas 5 ganger, fulgt av 2 minutter «pause», før man starter på en ny runde.

Tilbys på: Sjekk SATS' hjemmeside

TRIGGERPOINT: I Triggerpoint - som er et nytt treningskonsept på SATS, bruker man en såkalt "foamroller" i en form for "selvmassasje".  Foto: SATS.no
TRIGGERPOINT: I Triggerpoint - som er et nytt treningskonsept på SATS, bruker man en såkalt "foamroller" i en form for "selvmassasje". Foto: SATS.no Vis mer

Les Mills BODYCOMBAT®

Les Mills BODYCOMBAT® er en time med masse kraft og energi! Med teknikker fra karate, taekwondo, capoeira, boksing og muay thai, utfordrer du din kondisjon og fysikk. Musikken, bevegelseskombinasjonene og gruppen gir deg en veldig kraftfull virkelighetsflukt – du lever deg inn i timen og blir en actionhelt i en time.

Tilbys på: Sjekk SATS' hjemmeside


GRIT™ CARDIO

Som navnet avslører er fokuset på timen kondisjonstrening. 30 minutters intens cardiotrening.

- Dette formatet tiltrekker seg ikke bare flere yngre medlemmer, men også flere menn. 30-minuttersformatet lokker trolig også til seg de som sliter med å finne tid til å trene, sier Christensen.

Se illustrasjonsvideo nedenfor:


Tilbys på: Sjekk SATS' hjemmeside

Mer info

Ellers fortsetter SATS med høstnyheter som Transformer og DeadBall. Mer info finner du på SATS.no (ekstern lenke).

LES OGSÅ: Slik er kaloriforbruket under trening

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer