Camilla Läckberg

– Her kommer jeg - med bernaise-valker og alt!

Camilla Läckberg tar et oppgjør med sitt eget fokus på vekt. Og mener kvinner bør tenke litt mer som menn.

BRILLEFIN: Camilla Läckberg under lanseringen av Viaplay-serie Lykkeviken. FOTO: Jessica Gow/ NTB
BRILLEFIN: Camilla Läckberg under lanseringen av Viaplay-serie Lykkeviken. FOTO: Jessica Gow/ NTB Vis mer
Publisert

Suksessforfatter Camilla Läckberg er aktuell på Viaplay med serie Lykkeviken, en hverdagsserie med krimelementer fra en svensk småby. Läckberg har selv skrevet serien, og i et intervju med Expressen Hälsoliv beskriver hun de siste årene som de mest stressende i sitt liv.

Arbeidet med serien skal ifølge Läckberg ha gjort at hun har gått opp 15 kilo, og selv om hun vet at det ikke er noe å bry seg om, røper hun i intervjuet tankene hun har omkring det.

– Jeg er en vektpendler og har slitt med det hele livet. Jeg går opp og ned i vekt, og synes det er veldig slitsomt. At jeg i det hele tatt prater om vekt synes jeg er idiotisk. At jeg i det hele tatt fokuserer på vekt i min alder er også idiotisk, med alt annet jeg har i livet som er kjempeherlig.

Sprek mann

KK har tidligere intervjuet Camilla Läckberg om aldersforskjellen mellom henne og mannen Simon Sköld, som er MMA-bokser og personlig trener. Simon er 15 år yngre enn henne, og sammen har de datteren Polly. Paret har nettopp kjøpt seg hus i et av Stockholms finere strøk.

PENT PAR: Camilla og mannen Simon Sköld. FOTO: Skjermdump instagram
PENT PAR: Camilla og mannen Simon Sköld. FOTO: Skjermdump instagram Vis mer

Til KK har Läckberg også fortalt om netthetsen paret har blitt utsatt for, og også den harde medfarten enkelte gir henne i kommentarfeltet, om alt fra barneopdragelse til aldersforskjell.

Hos terapeuten

Sinnet hun har følt over at vekten har gått opp og ned, har imidlertid plaget Läckberg så mye at hun har søkt profesjonell hjelp. I intervjuet med Expressen forteller hun at terapeuten skal ha forklart at hun nok ikke vil bli kvitt tankene helt, men heller bør være fornøyd med å redusere dem. Og ikke minst: Hun bør tilgi seg selv for å tenke slik.

– Det var ganske deilig, for jeg følte meg mislykket for at jeg ikke bare kan si til meg selv at jeg skal slutte å tenke på vekt, sier Läckberg i intervjuet.

Heisann jenter!

Läckberg har erfart at mange kvinner går med lignende tanker, og mener det er form for «kvinnefelle» som preger hennes generasjon:

– Se bare på alle menn med ølmage og begynnende viker, som synes de er tipp topp. Hvor ofte har man ikke sett en lubben, skallet fyr gå frem til to lekre damer på 25, og full av selvtillit tenke att han har draget: «Heisann, jenter!». Jeg skulle ønske kvinner kunne gjøre det samme. Vi burde bare si: Her kommer jeg - med bernaise-valker og alt!

Läckberg forteller vider at hun jobber hardt med å endre sin måte å tenke på:

– Det handler om å ha det bra. Jeg forsøker å endre min måte å tenke på. Skit i størrelser, skit i vekt, sier Läckberg til Hälsoliv.

Kilde: Expressen Hälsoliv, Instagram

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer