Lavt stoffskifte og depresjon

– Hestene har reddet livet mitt

Anne Lene (60) var så langt nede at hun vurderte å gjøre slutt på alt. Redningen kom fra uventet hold.

DEPRESJON: For 15 år siden var Anne Lene Søberg Engebretsen rammet av alvorlig depresjon og følte at hun bare var til bryderi for andre. Så sendte datteren hennes en sms som snudde opp ned på alt. Foto: Morten Eik
DEPRESJON: For 15 år siden var Anne Lene Søberg Engebretsen rammet av alvorlig depresjon og følte at hun bare var til bryderi for andre. Så sendte datteren hennes en sms som snudde opp ned på alt. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Hestehobbyen gir meg så mye glede, og hjelper også med å holde en stiv og vond kropp noenlunde levelig. Du kan vel si at hestene har vært med på å redde livet mitt. Psykologen min var enig i at hest var essensielt for meg i den tunge perioden, og for å komme ut av depresjonen, forteller Anne Lene Søberg Engebretsen.

Vi møter henne hjemme på småbruket i Aurskog, der hun bor med sin mann Knut og tre islandshester. Anne Lene viser vei inn til en koselig stue med landlig stil. Her er det tydelig at det bor hestefolk, for hestemotiver pryder både veggmaleri og en sofapute. Det glitrer i øynene hennes når hun forteller om hestene og hva de har gjort for henne.

Mistet livsgnisten

For 15 år siden gikk Anne Lene gjennom en livskrise. Hun ble rammet av alvorlig depresjon. Dette kom veldig brått, i forbindelse med at hun fikk diagnosen lavt stoffskifte.

– Sykdommen starter gjerne med depresjon, ble jeg fortalt. Jeg husker at jeg var svært utmattet og tiltaksløs. Alt føltes som et ork, forteller hun åpenhjertig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer