Trening:

HIIT er årets treningsform

15 minutter er nok, og du kan gjøre det hjemme på stuegulvet med deg selv som manual.

POPULÆRT: HIIT kom øverst på lista over treningsformene ekspertene ved ACSM spådde som de mest populære i 2018. Andre og tredjeplassen gikk til styrketrening og trening med teknoligiske hjelpemidler, som skritteller og pulsklokke. FOTO: NTB Scanpix
POPULÆRT: HIIT kom øverst på lista over treningsformene ekspertene ved ACSM spådde som de mest populære i 2018. Andre og tredjeplassen gikk til styrketrening og trening med teknoligiske hjelpemidler, som skritteller og pulsklokke. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en årlig undersøkelse gjort av American College of Sports Medicine (ACSM) i Indianapolis ble over 4000 treningseksperter bedt om å rangere ulike treningsformer fra hvilke de trodde kom til å bli mest til minst populære i 2018. Øverst på lista troner HIIT-trening, som har ligget blant topp tre på lista helt siden 2014.

– Jeg tror HIIT-trening er blitt så populært fordi det er rom for mye variasjon i hva og hvordan det utføres, og til tross for at det er slitsomt, så kan denne kombinasjonen gjøre treningen mer motiverende. Alle som har gått en time på tredemølla vet hvor gøy det er. Det er mindre sannsynlig at den type trening opprettholdes over tid, så HIIT kan faktisk også forebygge frafall, sier performance coach, Eirik Sandvik.

LES OGSÅ: Føler du deg ofte utilpass på treningssenteret?

Hva er HIIT?

HIIT står for high intensity interval training, og er en form for intervalltrening hvor øktene er kortere og mer intense enn ved tradisjonell cardio. Man utfører øvelsene i korte perioder med pauser mellom hver periode, for eksempel 20 sekunders intervaller, etterfulgt av 10 sekunder pause. Dette kan gjøres i for eksempel åtte runder, og en slik runde tar deg kun fire minutter å gjennomføre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer