Hjemmelaget Saft

Hjemmelaget saft: mye sunnere og så enkelt å lage

Mange av kjøpevariantene inneholder ekstremt mye sukker eller kunstig søtning.

SUNNERE SAFT: Lager du saften selv bestemmer du selv sukkerinnholdet og du slipper unna andre tilsetningsstoffer. Også smaker det jo kjempegodt!  Foto: Frukt.no
SUNNERE SAFT: Lager du saften selv bestemmer du selv sukkerinnholdet og du slipper unna andre tilsetningsstoffer. Også smaker det jo kjempegodt! Foto: Frukt.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det går litt opp og ned her til lands, men nå er det mange av oss som har hatt ordentlig deilig sommervær igjen. Da er det både viktig og forfriskende å få i seg nok væske, og hva er vel bedre enn et næringsrikt og deilig glass med hjemmelaget saft? 

For saften du kjøper i butikken inneholder som kjent myyyye tilsatt sukker og er ikke noe du bør drikke for mye av.

LES OGSÅ: Hvor skadelig er lettbrus egentlig? 

Like mye sukker i kjøpesaften som i brus

– Noe mange ikke er klar over, er at for eksempel husholdningssaft inneholder like mye - hvis ikke mer, sukker enn brus, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør til KK.no.

Ifølge matvaretabellen inneholder drikkeferdig husholdningssaft 10 gram tilsatt sukker – akkurat det samme som en cola. Liker du sterk saft blir det fort mye mer, da ublandet husholdningssaft inneholder 44,4 gram tilsatt sukker. 

- Det som gjør kjøpesaften usunn er at svært mange av dem inneholder en veldig liten andel av frukt og bær og en høy andel av sukker og kunstige tilsetningsstoffer, sier Kirsten Ludvigsen, som er opplæringsansvarlig for Grete Roedes kursledere, og har 18 år bak seg som kursholder selv. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer