Coronavirus i Norge:

Hjemmetrening som holder kroppen sterk

Det enkle er ofte det beste, også når muskler skal bygges eller vedlikeholdes. Her er programmet du trenger.

HJEMMETRENING: Ti øvelser eldre kan gjøre hjemme. Video: Nancy Gogstad og Madeleine Enersen Hellerød. Klipp: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

Denne artikkelen er først publisert 7.oktober 2019, og oppdatert 18.mars 2020 under coronavirusets spredning i Norge.

(Vi.no): Behovet for å bevege på seg er egentlig det samme hele livet, men når vi blir eldre kommer det et viktig tilleggsaspekt: Behovet for å bygge opp viktige ressurser for framtiden. Den svenske treningsprofilen Katarina Woxnerud, som driver livsstilsiden fab50, mener det er etter fylte førti man virkelig har muligheten til å komme i toppform.

- Da har de fleste litt større barn, kanskje har man en bedre økonomi og litt mer tid å investere i seg selv og helsa. Og trening har ingen alder, du kan styrke kroppen uansett hvor gammel du er, sier hun.

Les også: Kjendislegens grunner til corona-optimisme

Hvis du tenker at en kveldstur er nok for å holde kroppen sunn og sterk, er du ikke alene. Men dette er en utstrakt misforståelse. Norske helsemyndigheter anbefaler minst to styrketreningsøkter i uka:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.