Hjernen din kan kodes om

Svært mange av oss har vanskeligheter med å holde på oppmerksomhet og fokus over tid, og vi begynner å kjede oss dersom ikke sansene stimuleres kontinuerlig.

HVORDAN FOKUSERE BEDRE? Vi har vent hjernen vår til å konstant flytte fokus, ifølge Trine Kolding. Men hjernen kan kodes om til å fokusere bedre på hver ting. Foto: Peter Teglev, Final Eyes
HVORDAN FOKUSERE BEDRE? Vi har vent hjernen vår til å konstant flytte fokus, ifølge Trine Kolding. Men hjernen kan kodes om til å fokusere bedre på hver ting. Foto: Peter Teglev, Final Eyes Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Mange har vent seg til at det alltid skal skje noe, og vi har vent hjernen vår til å konstant flytte fokus, ifølge Trine Kolding, forfatter av boka «Fokus – slik skaper du gode arbeidsbetingelser for hjernen».

Heldigvis kan hjernen kodes på nytt, slik at den kan jobbe mer konsentrert. Her deler hun sine beste råd for å få det til.

Hvordan fokusere i hverdagen?

– Hvis du ikke greier å fokusere i lengre tid av gangen, opplever du en følelse av utilfredshet. Du greier ikke å tenke en eneste klar tanke, du sliter med å få ting ferdig, og da hopper man fort bukk over det viktigste. Det du lett sitter igjen med da, er en følelse av irritasjon og dårlig samvittighet. Alle kjenner jo til den ubehagelige følelsen når man kjører hjem fra jobb og vet at man ikke engang rakk halvparten av det som sto på listen. Og en ny dag truer i morgen. Da blir man lett overveldet av frustrasjon.

KK Pluss - mer av virkeligheten

Få tilgang til alt innholdet på KK.no:

Eksklusive kvalitetsartikler

Prisvinnende reportasjer og avsløringer

Premium format og lekker presentasjon

måned
1 kr / 119 kr mnd
kvartal
83 kr/mnd
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer