Migrene

Hodepine i overgangsalder: - Definitivt et problem

Mange kvinner opplever økte plager med hodepine i forbindelse med overgangsalderen. Hodepinen kan bli mer uforutsigbar - og dermed vanskeligere å håndtere. Og for noen kan plagene bli så ille at de ikke greier å jobbe som før.

MIGRENE I OVERGANGSALDER: Nevrolog og overlege Kjersti Grøtta Vetvik behandler pasienter med migrene relatert til overgangsalder ved Ahus. Foto: Jarle Hvidsten/NorHEAD
MIGRENE I OVERGANGSALDER: Nevrolog og overlege Kjersti Grøtta Vetvik behandler pasienter med migrene relatert til overgangsalder ved Ahus. Foto: Jarle Hvidsten/NorHEAD Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Dette er definitivt et problem, som vi er veldig klar over, sier nevrolog og overlege Kjersti Grøtta Vetvik ved nevrologisk avdeling, Akershus universitetssykehus (Ahus) - og Norsk Senter for Hodepineforskning (NorHEAD).

Hun sikter til plager med migrene i overgangsalder. For det er ikke bare hetetokter, humørsvingninger og hjernetåke som kan prege livet i overgangsalderen - men også hodepine, som for mange kan handle om migrene.

- Det som også er et ekstra problem er at det faller inn under tre spesialiteter; allmennmedisin, nevrologi og gynekologi. Og så er det litt tilfeldig hvor pasienten havner, sier Vetvik.

I denne artikkelen forteller hun mer om plager med migrene i overgangsalder, hvordan bruk av hormonterapi kan påvirke - og hvilken behandling som kan hjelpe. Og ja, for ikke å glemme: hvordan migrenen utvikler seg etter overgangsalderen.

Migrene og hormonsvingninger

Rundt 750 000 lider av migrene i Norge - men halvparten av disse har aldri fått noen diagnose og dermed heller ingen behandling. Det rammer flest kvinner og mange lider i stillhet, selv om det er hjelp å få.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer