Varmevest

Holder varmevesten det den lover i skibakken, på tur og til og fra jobb?

Her er dommen.

VARMEVEST: Her er Karen i bakkene på Trysil for å teste varmevesten! Foto: KK.no
VARMEVEST: Her er Karen i bakkene på Trysil for å teste varmevesten! Foto: KK.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang sittet i skiheisen, eller vært ute på tur i mange minusgrader og tenkt «jeg skulle ønske det fantes en jakke eller vest med varmeelementer, tenk så SINNSYKT deilig!»? Jupp, det er flere av oss! Undertegnede har drømt om et slikt plagg i flere år nå, etter utallige timer i bakken og på tur med likblå lepper og ståpels over hele kroppen (pst. vet du hvorfor noen alltid er kalde på føttene?) Derfor var gleden stooor da vi i redaksjonen for en måneds tid siden fikk vite at dette plagget faktisk finnes!

TO STØRRELSER: Vesten kommer i to størrelser - XS/S og M/L, og i fargene svart med røde glidelåser, eller lilla med hvite glidelåser.
TO STØRRELSER: Vesten kommer i to størrelser - XS/S og M/L, og i fargene svart med røde glidelåser, eller lilla med hvite glidelåser. Vis mer

LES OGSÅ: Vibrator-test: - Den lager mye lyd, men gjør til gjengjeld VIRKELIG jobben sin!

Et raskt søk på Google viste at flere norske firmaer har produsert vester og jakker med varmeelementer, hovedsakelig til jakt, men det var jo klart at dette måtte testes! Med på laget fikk jeg Karen fra Topp-redaksjonen, som er ihugga snowboarder, friluftsentusiast og hundeeier, og vant til lange, kalde dager i bakker og på tur.

Spørsmålet vi ville ha svar på, er om dette kanskje kan være tidenes beste oppfinnelse for frosne jenter (og gutter), eller nok et produkt som ikke holder det det lover? Vi bestemte oss for å teste vesten på tur, i bakken og på vei til og fra jobb. Se terningkast helt nederst i saken!

LES OGSÅ: Derfor er noen frysepinner

1. Konseptet varmevest - hva er din vurdering?
Karen:
 - Jeg synes i utgangspunktet det er et veldig godt konsept. Å kunne ha på en varmevest gjør det enkelt å holde varmen i flere ulike settinger uten å måtte gå for mye på kompromiss med hva man har på seg ellers. For eksempel funker den både godt under snowboardjakken, turjakken og kåpa på vei til jobb. 

Adele:
- Tanken er supersmart, og jeg er helt sikkert på at en boblevest med varmeelementer (hvis det funker), er noe mange jenter (vi fryser ofte litt mer enn gutta) ville ønsket seg. Det er jo helt genialt å ha under kåpen på vei til og fra jobb, under skalljakken i skibakken/heisen, eller på tur hvis du skal gå langt. Så ideen digger jeg!

LES OGSÅ: Test av hårkur - her er de 5 beste

UNDER KÅPEN: Vesten har blitt testet på tur, i skibakke og under jakke på vei til/fra jobb.
UNDER KÅPEN: Vesten har blitt testet på tur, i skibakke og under jakke på vei til/fra jobb. Vis mer

2. Hvordan er designet på vesten?
Karen:
- Dessverre er ikke designet helt optimalt. Signalfarger på glidelåsen er ikke pent – og logoen ser ikke profesjonell nok ut. Ellers ser jeg ikke helt poenget med å ha knappen med led-lys utenpå vesten – den lyser rett og slett for mye opp. Denne kunne da likegodt sittet på samme sted, bare på innsiden av vesten? Ellers bør størrelsene jobbes med, og det bør være flere å velge i mellom. Det er ikke så bra at testobjektet er størrelse 36 og må bruke M/L og den likevel sitter litt stramt over hoften.

Adele:
- Designet er ikke heeelt «top notch». Jeg testet vesten i størrelse XS/S, som blir for stort for meg, som vanligvis er en XS. Fasongen er for vid, slik at varmeelementene ikke kommer tett nok på kroppen. Vesten burde vært mer fasongsydd, altså smalere i livet, for kvinner - og så savner jeg at den er litt lengre bak over rumpa. Her kunne det godt også vært varmeelementer festet lenger ned. Vesten er kanskje ikke så elegant å se på (den jeg testet var svart med knallrød glidelås), logoen kunne feks. vært litt mindre og fargene litt dusere. Slik den er nå foretrekker jeg rett og slett å bruke den under andre plagg!

LES OGSÅ: Fryser du ofte på hender og føtter?

3. Holder produktet det det «lover»?
Karen: 
- Varmevesten er fantastisk deilig og holder deg ordentlig varm. På snowboard i aktivitet ble den i overkant varm, men var perfekt å slå på i heisen. Den er enkel og grei å lade – og batteriet er ikke for stort eller tungt til at det føles i veien. Det virker litt som batteriet blir litt fort slitt, for i det siste har vesten blitt veldig fort tom for strøm. 

Adele: 
- Produktet varmer godt, selv på lavest temperatur. For meg som ofte blir skikkelig gufsen i skiheisen er den veldig deilig, også på tur og på vei til og fra jobb - hvor jeg har den under andre plagg. Som nevnt i svar til spørsmål 2, er imidlertid ikke effekten helt optimal for min del, da vesten ikke sitter «tett nok» mot kroppen, dermed forsvinner mye av varmeeffekten. Ellers er den enkel og grei å bruke, og batteriet holder relativt godt (har kanskje litt dårligere levetid etter hvert som vesten har blitt brukt en del, men...). Alt i alt vil jeg definitivt si at vesten holder det den lover!

4. Hva trekker ned?
Karen:
- Designet trekker en del ned, jeg savner en mer formsydd, helt svart vest. Flere ulike størrelser er nødvendig! Er også litt usikker på hvor godt vesten tåler vann? Kan den brukes i snø til hoftene eller under en regnjakke uten at man må være redd for å få støt?

Adele:
- Design og størrelse/passform er nok det jeg ville trukket mest ned på. Ellers har den ikke blitt testet i regn eller enorme mengder puddersnø - så er litt enig med Karen i forhold til dette med støt og vanntetthet. Og så håper jeg at jeg tar feil når det gjelder batteriets levetid...

5. Alt i alt – hvilket terningkast vil du gi dette produktet?
Karen:
-  Jeg vil gi varmevesten terningkast 5, for den gjør det den lover. Savner en del designmessig, men den gjør som den skal – holder deg god og varm!

Adele:
- Det blir også terningkast 5  fra meg. Jeg digger konseptet og synes det funker, selv om design og passform ikke er helt perfekt. Jeg har tidligere kjøpt varmesåler som man kan ha i alpinstøvlene - de er svindyre (2000 kroner), og skuffet ganske mye! Føler man får mer for pengene med vesten, du blir ikke like kald. 

 

Til info: Ifølge Varmevest.no er vesten først og fremst beregnet på bruk under andre plagg, da testene deres viser at opptil 55 prosent av varmen stråler rett ut om den blir brukt ytterst. Den tåler også å bli brukt under fuktige forhold, som dykking, men da er det lurt å legge batteriet i en pose som man teiper igjen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer