Treningstrend

Hørt om date-ercise?

Joda, klart du kan date og trene samtidig!

TREN MED EN VENN: Eller kanskje en mulig partner? Og om treningssenteret mangler tilbudet - hvorfor ikke invitere på treningsdate? FOTO: NTB Scanpix
TREN MED EN VENN: Eller kanskje en mulig partner? Og om treningssenteret mangler tilbudet - hvorfor ikke invitere på treningsdate? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Er du lei av å måtte droppe spinningtreningen på kveldstid fordi du skal på date?

Da kan jo fenomenet «date-ercise» være noe for deg. Konseptet er allerede en realitet i London. Treningsstudioet Right Path Fitness startet med treningskonseptet «friend-ercise», der treningstimene er organisert slik at ensomme, hardtarbeidende Londonere kan bli kjent med nye mennesker.

- London er en fantastisk by, men det kan være vanskelig å møte nye mennesker, sier Keith McNiven, som er eieren av treningsstudioet til avisen Evening Standard.

Timene er ifølge instruktøren en kombinasjon av en tøff trening, men også med nok tid til at man kan prate sammen, og med øvelser som fordrer samarbeid mellom deltakerne.

Nå har de også utvidet konseptet til treningstimer spesielt egnet for spreke single på jakt etter kjærligheten.

McNiven har tro på at treningstimer med en form for ekstra motivasjon er framtiden. Og hva er vel mer motiverende enn å benytte treningstimen til å kanskje finne en potensiell partner?

Timen er organisert som en sirkeltrening med tolv menn og tolv kvinner, og inkluderer smoothie og snack etterpå, der det oppfordres til mingling med de man nettopp har svettet med.

Og som de selv skriver på nettsiden: «I stedet for å sitte på bord med en fremmed og spørre om hva deres beste kvaliteter er, hvorfor ikke heller se hva vedkommende er lagd av? Er de typen som tar det hundre prosent alvorlig, eller tar de det litt roligere og med et smil? Hvordan man trener, sier mye om personligheten vår».

«Trening med mening» seiler opp som en trend for 2020, ifølge en rekke aviser og livsstils-nettsteder.

For ønsket blant mange av oss er ikke bare å komme i form, men også føle oss vel og i balanse i tillegg.

NY KJÆRESTE: Hva er vel mer motiverende enn å benytte treningstimen til å kanskje finne en potensiell partner? FOTO: NTB Scanpix
NY KJÆRESTE: Hva er vel mer motiverende enn å benytte treningstimen til å kanskje finne en potensiell partner? FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Hvert år kårer The American College of Sports Medicine (ACSM) treningstrendene for året som kommer. Fortsatt vil armbånd og smart-klokker være viktige treningsverktøy, og kategorien «bærbar treningsteknologi» er forventet å vokse og rangeres som den aller viktigste trenden. På topp 20-listen finner man også utendørstrening, som anses å bli viktigere for mange, i tillegg til velvære og mental trening.

Ifølge livsstils-nettstedet Byrdie vil vi i året som nettopp har begynt, også søke mer ro og avspenning, i tillegg til det enkle. De spår at blant annet «gammeldags» trening som klassiske styrkeøvelser og løping vil bli enda mer populært, i tillegg til hjemmetrening i form av yoga og pilates, der stadig flere tjenester lanseres.

Miljøvennlig treningstøy og cafeer for avspenning og meditasjon -er er også noe de tror vi vil se mer av.

SINGEL?: Slik er Aksel Lund Svindals drømmedate. Video: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer