Hudhelse

Hørt om ­«Zoom dysmorfia» - skyggesiden av hjemmekontor?

En fersk undersøkelse viser at hyppige videomøter på hjemmekontor gjør at vi føler at huden har eldet fortere. Hudlege forklarer hvorfor.

HUDHELSE: Videomøter og mange timer på hjemmekontor har satt sitt preg både på kropp og sinn - har det gjort at huden vår har eldes raskere? Vi har snakket med en hudlege som gir det svaret. FOTO: NTB
HUDHELSE: Videomøter og mange timer på hjemmekontor har satt sitt preg både på kropp og sinn - har det gjort at huden vår har eldes raskere? Vi har snakket med en hudlege som gir det svaret. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Over ett år med hjemmekontor gjør noe med oss - både på det sosiale, følelsesmessige og psykiske plan.

Men for mange har også, i skrivende stund nå straks 15 måneder i hjemmehula, gjort noe med oss fysisk. I en fersk undersøkelse utført av Kantar, på vegne av hudpleiemerket No7, kommer det blant annet frem at 60 prosent av de spurte mener at huden føles eldre grunnet pandemien.

Hovedgrunnen til dette tror de spurte at er fordi at vi er blitt mer selvbevisste, gjennom bruk av videoskjerm og ikke minst har mulighet til å se oss selv mer på baderomsspeilet.

Følelsen av å være mindre opplagt, ha manglende energi og å ha oppdaget flere rynker under korona-pandemien, er aspekter som kommer frem i undersøkelsen der 2108 britiske kvinner mellom 30 og 65 år ble spurt.

Teams og Zoom føles som speil

Spesielt dette med at man stadig hyppigere ser seg selv gjennom skjermen, fordi man ukentlig - og for mange daglig - har møter gjennom videotjenester som Teams og Zoom gjort at mange av de spurte kvinnene føler at de ser seg selv i timesvis gjennom et speil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer