Hunden Cash er Ainas ører

Aina har et medfødt handikap, mens hunden Cash har en tøff fortid. Sammen har de funnet tryggheten.

Aina Folvik bor sammen med tre hunder, tre katter, en papegøye og en datter som snart skal forlate redet. Foto: Werner Juvik
Aina Folvik bor sammen med tre hunder, tre katter, en papegøye og en datter som snart skal forlate redet. Foto: Werner Juvik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

På grunn av kronisk ørebetennelse som gir sterkt nedsatt hørsel, er Aina ufør.

– Det er rart, men jeg har alltid kommet bedre overens med dyr enn med mennesker, forteller hun.

- På grunn av hørselsskaden var jeg mye alene som barn. Da jeg følte meg ensom, søkte jeg til de ville dyrene i skogen. De brydde seg jo ikke om jeg hørte eller ikke.

Traumatiske opplevelser

Alle Ainas dyr er omplasseringsdyr, og noen av dem har opplevd mye fælt før de kom til Ainas trygge hjem. Noen har traumatiske opplevelser bak seg. Som newfoundlanderen Cash på fem og et halvt år.

– Hans første år vet jeg ikke så mye om, men jeg vet at han har vært igjennom mye. Da han var ett år, fikk han et veldig godt hjem hos et ektepar. Cash og mannen fikk et helt spesielt forhold, men etter det første året ble mannen kreftsyk, forteller Aina.

- Han ønsket å få dø hjemme, og Cash var ved hans side til siste slutt. Dagen etter leverte enken Cash til meg. Vi kjente ikke hverandre, men hun hadde hørt at jeg tok til meg dyr i nød. Hun hadde ikke mulighet til å beholde ham, og dersom jeg hadde sagt nei, ville han mest sannsynlig ha blitt avlivet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer