Reise med medisiner i bagasjen?

Husk riktige papirer og attester

Skal du ut å reise og må ha med deg medisiner? For noen medisiner kreves det attest. Og du må kunne dokumentere at medisinene er dine.

MEDISINER PÅ REISE: Skal du ha med resept-medisiner på reise, må du ha med dokumentasjon på at de er dine. Du kan også måtte ta med papirer på Paracet eller Ibux, om du har det på resept. Foto: NTB/Shutterstock
MEDISINER PÅ REISE: Skal du ha med resept-medisiner på reise, må du ha med dokumentasjon på at de er dine. Du kan også måtte ta med papirer på Paracet eller Ibux, om du har det på resept. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er sommer, det er ferie - og på tross av dårlig kronekurs og trangere økonomi er det mange av oss som skal ut og reise. Bruker du faste medisiner, bør du selvsagt passe på at du har med deg nok medisiner til hele ferien. Men det er også en del råd og regler du bør vite om, som gjelder når du skal ut å reise med medisiner.

- Dersom du skal reise til utlandet med legemidler på resept i bagasjen, må du kunne dokumentere at medisinene er dine. Fastlegen din kan skrive ut en medisinliste som dokumentasjon, i tillegg bør du oppbevare legemidlene i originalemballasjen, forteller overlege Ingrid Aas, Statens legemiddelverk.

Medisinlisten er en oversikt over medisiner du bruker som du alltid bør ha med deg på reise.

- En slik medisinliste er nyttig å vise fram til legen hvis du blir syk, går tom for, mister eller blir frastjålet medisiner på reisen. Opplysningene fungerer også som dokumentasjon hvis tollere skulle fatte interesse for medisinene dine ved en grensepassering, sier Aas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.