Omega-3:

Hva er best: Kapsler eller flytende tran?

- Det viktigste er mengden omega-3, og at produsenten har renser oljen godt, sier ekspert.

TRAN: Tran er en god kilde til omega-3 og vitaminer. FOTO: NTB Scanpix
TRAN: Tran er en god kilde til omega-3 og vitaminer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er viktig at vi får i oss nok omega-3. Tran er en svært god kilde til disse fettsyrene, men med mange valgmuligheter i butikkene kan det være vanskelig å vite hva som er nok - holder det å spise mye fisk, eller trenger vi tilskudd? Og hva er egentlig forskjellen på tran-tilskuddene som finnes?

Først og fremst; er det forskjell på flytende tran og kapsler med tran?

- Det er ikke noe forskjell på kvaliteten i produktene om du ser på samme leverandør, men mengden omega-3 (og vitamin D) kan variere fra produkt til produkt. Når det gjelder kapsler med tran, er det lettere å få eksakt samme dose hver dag. Én skje tran er så mangt, sier ernæringsfysiolog cand. scient, skribent og yogalærer Gunn Helene Arsky til KK. (Psst! Dette er forskjellen på tran, krill og selolje)

Hun understreker derimot at du bør passe på hvilket produkt du kjøper.

- Det er oftest helt utmerket å bruke de du får i dagligvaren. Du trenger ikke dyre abonnementer på postordre. Det viktigste er mengden omega-3, og at produsenten har renser oljen godt. Holdbarheten er også viktig, så du ikke får i deg harskt omega-3. Det er ikke bra!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer