Tannbørste:

Hva er egentlig best, elektrisk eller vanlig tannbørste?

Den ene er mer effektiv, men det er noen ting du bør være obs på.

TANNBØRSTE: Hva er best, en elektrisk tannbørste eller den gode gamle tannbørsten? FOTO: Shutterstock / Robert Neumann
TANNBØRSTE: Hva er best, en elektrisk tannbørste eller den gode gamle tannbørsten? FOTO: Shutterstock / Robert Neumann Vis mer
Publisert

– I utgangspunktet spiller det ingen rolle hva man bruker, så lenge tennene blir rene. «Det blir ikke hull i en tann som er ren» gjelder fortsatt, sier tannlege Inger-Lise Mathiesen ved Colosseum tannklinikk på Majorstua, til KK.no.

Når det er sagt kan en elektrisk tannbørste være et godt valg fordi den kan være enklere å bruke, og kreve mindre jobb fra deg.

– Mennesker som har problemer med hendene slik at de ikke klarer å bevege tannbørsten adekvat, kan ha god hjelp av en elektrisk tannbørste. Vår erfaring er også at noen (ofte menn) synes det er morsommere med elektrisk tannbørste, forteller hun.

LES OGSÅ: 5 vanlige pussetabber

Krever litt annen teknikk

En elektrisk tannbørste er ikke bare enklere og morsommere å bruke, ifølge Erik Svendsrud, tannlege hos Tannlege Svendsrud, vil den faktisk også rengjøre tennene dine litt bedre enn en manuell børste.

– Flere studier viser at elektrisk tannbørste ser ut til å være mer effektiv med hensyn til fjerning av plakk og redusere tannkjøttsbetennelse, sier tannlege Erik Svendsrud til KK.no.

Å bruke elektrisk børste krever derimot en litt annen teknikk enn den gode gamle gjør. Du skal ikke børste frem og tilbake, men holde børsten i et stødig grep og ta for deg tann for tann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.