Tannbørste:

Hva er egentlig best, elektrisk eller vanlig tannbørste?

Den ene er mer effektiv, men det er noen ting du bør være obs på.

TANNBØRSTE: Hva er best, en elektrisk tannbørste eller den gode gamle tannbørsten? FOTO: Shutterstock / Robert Neumann
TANNBØRSTE: Hva er best, en elektrisk tannbørste eller den gode gamle tannbørsten? FOTO: Shutterstock / Robert Neumann Vis mer
Publisert

– I utgangspunktet spiller det ingen rolle hva man bruker, så lenge tennene blir rene. «Det blir ikke hull i en tann som er ren» gjelder fortsatt, sier tannlege Inger-Lise Mathiesen ved Colosseum tannklinikk på Majorstua, til KK.no.

Når det er sagt kan en elektrisk tannbørste være et godt valg fordi den kan være enklere å bruke, og kreve mindre jobb fra deg.

– Mennesker som har problemer med hendene slik at de ikke klarer å bevege tannbørsten adekvat, kan ha god hjelp av en elektrisk tannbørste. Vår erfaring er også at noen (ofte menn) synes det er morsommere med elektrisk tannbørste, forteller hun.

LES OGSÅ: 5 vanlige pussetabber

Krever litt annen teknikk

En elektrisk tannbørste er ikke bare enklere og morsommere å bruke, ifølge Erik Svendsrud, tannlege hos Tannlege Svendsrud, vil den faktisk også rengjøre tennene dine litt bedre enn en manuell børste.

– Flere studier viser at elektrisk tannbørste ser ut til å være mer effektiv med hensyn til fjerning av plakk og redusere tannkjøttsbetennelse, sier tannlege Erik Svendsrud til KK.no.

Å bruke elektrisk børste krever derimot en litt annen teknikk enn den gode gamle gjør. Du skal ikke børste frem og tilbake, men holde børsten i et stødig grep og ta for deg tann for tann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer