Coronavirus i Norge:

Hva er forskjellen på hjemmeisolasjon og hjemmekarantene?

Her kommer en kort forklaring på ulike begreper som brukes i forbindelse med coronaviruset.

MASKER: Mennesker fotografert med masker utenfor St. James Park i England 14. Mars. Foto: NTB Scanpix
MASKER: Mennesker fotografert med masker utenfor St. James Park i England 14. Mars. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Denne artikkelen er publisert 14.mars 2020. Situasjonen rundt spredning og smitteråd er i konstant endring, og alltid oppdatert på myndighetenes temasider om coronavirus i Norge.

Norge er et av landet hvor det er størst risiko for å bli smittet og for å spre smitte av Coronaviruset. Regjeringen har iverksatt de mest inngripende restriksjoner i Norge i fredstid.

Det snakkes om hjemmeisolasjon, hjemmekarantene og pandemi. Men hva betyr de forskjellige begrepene? Her kommer en kort oversikt.

Inkubasjonstid:

Dette er tiden fra man er smittet til sykdommen gir symptomer. Ifølge Helsenorge.no har WHO anslått at inkubasjonstida til coronaviruset (covid-19) er mellom fem til seks dager, men at den kan variere fra 0–14 dager. Symptomene er feber, sår hals og hoste. Noen får lungebetennelse med pustevansker.

Hjemmeisolasjon:

Hjemmeisolasjoner gjelder personer det mistenkes er blitt smittet av coronavirus eller som har fått bekreftet at de er smittet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer