Hva gjør koffeinet egentlig med kroppen din?

Når vi drikke kaffe føler vi oss gjerne mer våkne. Det er det en grunn til. For når du drikker kaffe vil koffeinet lure kroppen din.

KAFFEKOS: Over hele verden har vi et nært forhold til den varme, sorte drikken. Den får oss til å føle oss vel, men noen av oss bør også passe på hvor mye vi drikker. Foto: NTB Shutterstock
KAFFEKOS: Over hele verden har vi et nært forhold til den varme, sorte drikken. Den får oss til å føle oss vel, men noen av oss bør også passe på hvor mye vi drikker. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Kaffe og dens helseeffekter, eventuelt mangel på helseeffekter og ikke minst faren ved å drikke kaffe er jevnlig på forskernes agenda. Og det er kanskje ikke så rart. For er det noe vi har et forhold til over hele verden så er det jo nettopp dette sorte gullet som vi inntar i en rekke situasjoner når vi skal kose oss.

For mange starter ikke dagen ordentlig uten en kopp kaffe. Og noen av oss opplever hodepine hvis vi ikke får i oss vår daglige dose koffein.

Vi føler oss mer våkne etter å ha drukket kaffe og dette er det en årsak til.

Det starter med luktesansen

Hva vet vi egentlig om den svarte drikken vi drikker mye av hver dag?

Ifølge The Guardian, som har sett på en rekke ulike studier om kaffens effekt på kroppen og koffeinets effekt på deg, skal visstnok effekten starte allerede før du har tatt en slurk. Bare det å inhalere kaffelukta kan forbedre hukommelsen og stimulere våkenhet, ifølge en studie av 80 personer mellom 18 og 22 år fra 2019.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.