Spise Insekter

Hva med en insektsbrownie til dessert i dag?

- Rik på proteiner og krever mindre av miljøet, sier arrangør av matevent. Men våger du å kaste deg på insektsbølgen?

INSEKTSKAKE: Hadde du turt å smake på sjokoladekake med sirisser?
INSEKTSKAKE: Hadde du turt å smake på sjokoladekake med sirisser? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste som leser dette vil nok grøsse av tanken på å putte et insekt i munnen - det gir oss jo nesten assosiasjoner til en ekkel skrekkfilm! Nylig ble arrangementet «Pestaurant» holdt i Mathallen i Oslo, for andre år på rad. Dette går ut på å servere mat som inneholder insekter. Frister det ikke med en gresshoppe eller en melbillelarve, sier du? Vel, det er bare å venne seg til tanken, ifølge ekspertene. 

- Vanlig jordbruk er ressurskrevende og etterlater seg store klimafotspor, sier Espen Agnalt, som jobber som administrerende direktør i Rentokil, firmaet som arrangerer dette. Han mener insekter kommer til å bli helt vanlig mat i fremtiden - også i Norge. 

- Dette arrangementet kjører vi fra Australia og til California, altså over store deler av verden. Vi har fokus på å spise insekter i stedet for, eller i tillegg til kjøtt. Det er mer proteiner og krever mindre av miljøet og produseres. Slik kan kjøttproduksjonen senkes, som er til fordel for miljøet, sier han. 

Ser det ikke fristende ut med sjokoladekake med sirisser, pizza med gresshopper eller honning-ristede locust (gresshoppe-type) servert med pistasjnøtter?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer