Fillere:

«Hvem som helst» kan utføre fillerbehandlinger – det er et stort problem, mener spesialist

- Det er veldig useriøst, og ikke minst uforsvarlig, at det er lovlig å holde på slik. Det kan gå fryktelig galt.

FILLERE: Skal man ta fillere, bør man gå til noen som har autorisasjon. Det er det ikke alle som gjør, og da kan det gå fryktelig galt. FOTO: NTB Scanpix
FILLERE: Skal man ta fillere, bør man gå til noen som har autorisasjon. Det er det ikke alle som gjør, og da kan det gå fryktelig galt. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ser ikke ut til at «filler-trenden» kommer til å dabbe av med det første. Mange, spesielt kvinner, tyr til fillerbehandlinger for å glatte ut linjer og rynker i huden, og gi volum i for eksempel lepper.

Et raskt Google-søk viser at det finnes utallige klinikker som utfører disse behandlingene, som lover et naturlig og pent resultat. Mange har også tilbud, og utfører kostbare behandlinger til en relativt billig penge, som mange unge jenter tyr til. I noen av disse tilfellene, er det uautoriserte behandlere som står bak, noe som kan gi store konsekvenser.

– Jeg mener at dette problemet blir bagatellisert, da det norske regelverket er svært dårlig regulert. Det finnes ingen klare retningslinjer på hvem som kan utføre fillerbehandlinger. I andre land er dette mer regulert – for eksempel i Italia, hvor jeg kommer fra, må du være lege for å utføre disse behandlingene. Jeg synes det er rart at nesten hvem som helst kan sette slike injeksjoner i Norge, sier Domenico Stefania.

Stefania er spesialist i allmennmedisin, og er en av Norges fremste eksperter innen estetisk medisinsk behandling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer