Eldre toppidrettsutøvere

Hver gang 109-åringen fullfører en ny øvelse, setter han verdensrekord

- Jeg vil fortsette å løpe. Det holder meg i live, sier Stanislaw Kowalski.

SPREK MANN: Det er ikke mange over 100 år som kan skilte med formen Stanislaw Kowalski har vist de siste årene. Foto Scanpix.
SPREK MANN: Det er ikke mange over 100 år som kan skilte med formen Stanislaw Kowalski har vist de siste årene. Foto Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): I april 1910 kom polske Stanislaw Kowalski til verden. Han levde et vanlig liv hvor han jobbet på jernbanen, samt drev en liten gård.Det var først da han ble 92 år, at han startet idrettskarrieren. Det er i sterk kontrast til mange andre.

I flere idretter ser vi toppidrettsutøvere falle fra når de nærmer seg slutten av 30-åra, og gjerne før, som Petter Northug (33 år), Ole Gunnar Solskjær (34 år) og Lasse Kjus (35 år), for å nevne noen.

Men hvorfor gir man seg så tidlig? Kunne man egentlig holdt på i mange år hvis man hadde gjort ting riktig?

Vi har funnet 5 utøvere som viser at alder ikke er noen hindring for å nyte, og prestere i idrett, uansett i hvilken livsfase du er i. Vi starter med den yngste, en japaner, kjent for mange nordmenn. Så tar vi resten i stigende rekkefølge.

Du kan jo allerede gjette hvem sistemann kommer til å bli …

Les også: Går 3000 skritt i leiligheten hver morgen – sier hun har mistet over 50 kilo

1. Noriaki Kasai (46)

46-åringen fra Japan debuterte i verdenscupen i skihopping på slutten av 1980-tallet, og holder fortsatt et meget høyt nivå, blant utøvere som ikke var født eller tiltenkt da han debuterte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.