Henriette Lien om å bli 50 år

- Hvis man føler at alderen blir en milepæl, er det fordi man har sluttet å sette seg mål

Da Henriette Lien fylte 50 før jul, opplevde hun at det var en viktig milepæl - for andre.

VERKEN GAMMEL ELER UNG: Henriette Lien kjenner ikke alderen tynge. Hun trenger heller ikke å høre at hun ser bra ut for alderen. For hva sier alderen vår om hvem vi er? Foto: Astrid Waller/KK
VERKEN GAMMEL ELER UNG: Henriette Lien kjenner ikke alderen tynge. Hun trenger heller ikke å høre at hun ser bra ut for alderen. For hva sier alderen vår om hvem vi er? Foto: Astrid Waller/KK Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): «Nå er du middelaldrende!» «Nå er du i kategorien 50-60!» «Nå har du kortere igjen å leve enn du har levd!» «Nå kommer du til å merke at samfunnet ikke synes du er like interessant som før!» «Du holder deg godt!»

Det var noen av kommentarene Henriette Lien fikk da hun nærmet seg femtiårsdagen like før jul. Det forundret og provoserte henne hvor viktig alderen hennes var for hvordan andre så henne.

For hva sier alderen om oss, egentlig?

«Jeg er ikke gammel. Jeg er ikke ung. Jeg er.» skrev hun til sine drøye 36.000 følgere på Instagram. Til voldsom respons.

Aldri riktig alder

- Jeg har alltid vært for ung eller for gammel, forklarer Lien til Vi.no.

- Jeg begynte tidlig med livet mitt, og var bare seksten da jeg flyttet hjemmefra for å danse. Da var jeg visst for ung, ifølge noen. Heldigvis har jeg aldri tatt hensyn til hva andre tenker og mener om meg.

I stedet reflekterte hun over hvordan mange av oss lar oss definere av alder. Hvordan vi snakker om runde tall på bursdagskaka som milepæler og lar dem utløse livskriser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.